INFO GRAD KIKINDA, 7. april

Danas je petak, 7. april

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Blagovesti, praznik posvećen susretu device Marije i arhangela Gavrila, koji joj je saopštio da će roditi spasitelja ljudskog roda, Isusa Hrista. Ovo je jedan od dvanaest najvećih hrišćanskih praznika, koji se slavi uvek tačno 9 meseci pre Božića. U crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom. 

Isključenje struje:
 
Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 11 sati struju neće imati potrošači u Ulici Generala Drapšina, od Dušana Vasiljeva do Karađorđeve. U ponedeljak, 10. aprila, od 8 do 9 sati bez struje će biti korisnici u Nakovu, u Ulici Slavka Rodića, od Glavne do Sime Bajića. Istog dana, od 11.30 do 12.30 električnu energiju neće imati Put za pristanište u Kikindi, od skretanja za firmu „Graditelj“ prema kanalu, a od 13 do 14 časova Trg srpskih dobrovoljaca, neparna strana od broja 19 do broja 25. 
 
Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuje kopanija FCC, još danas otpad će se sakupljati u Ulici Đure Jakšića, od Oslobođenja do Save Tekelije, od danas do ponedeljka, 10. aprila 6 kontejnera biće u Ulici Braće Bogaroški, od Oslobođenja do Save Tekelije, a u ponedeljak i u utorak u Ulici Cara Dušana, od Oslobođenja do Save Tekelije. 

Obeležavanje Svetskog dana zdravlja:

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, Crveni krst Kikinda, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje, Opšta bolnica i lokalna samouprava će danas na Trgu, na platou kod Muzeja, organizovati akciju kontrole zdravlja. Zainteresovani sugrađani će od 12 do 13 časova moći da provere nivo krvnog pritiska i šećera u krvi, kao i da dobiju savete. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U utorak, 11. aprila u prostorijama Crvenog krsta biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele dragocenu tečnost moći će da daruju od 8.30 do 13 časova. 

Javni poziv za dodelu naknade troškova za vantelesnu oplodnju:

Grad Kikinda raspisao je Javni poziv za dodelu naknade troškova za vantelesnu oplodnju, koji nisu obuhvaćeni budžetom Republike Srbije, sa ciljem da se sredstva iz gradskog budžeta usmere ka snažnijoj podršci punoletnim i poslovno sposobnim parovima u rađanju potomstva, u svrhu povećanja nataliteta. Za ovu namenu biće izdvojeno 2 miliona dinara, a poziv je otvoren do utroška sredstava. Više o uslovima i proceduri podnošenja zahteva može se pročitati na kikinda.org.rs

Aprilski bazar i sajam cveća:

Turstička organizacija i lokalna samouprava danas od 10 do 17 sati na Trgu organizuju Aprilski bazar i sajam cveća. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda i lokalna samouprava danas će u dvorištu Kulturnog centra sa početkom u 19 sati organizovati „Lazaricu“, stari običaj paljenja i preskakanja vatre, uoči praznika Lazareva subota. Sve učesnike očekuju kokice, vruće krofne, tamburaši i vatra koja pucketa. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu večeras će biti predstava „Pa se vidimo u snu“. Početak je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 9. aprila, u terminima od 17 i 19 časova, biće izvedena predstava „Tri praseta“ Teatra „Boka“. 

Sport:

U Vojvođanskoj fudbalskoj ligi Istok, u subotu, 8. aprila ŽAK gostuje u Kovinu, gde će igrati protiv „Radničkog“, OFK „Kikinda“ na Gradskom stadionu dočekuje „Omladinca“ iz Botoša, a novokozaračka „Sloboda“ putuje u Žitište na meč sa „Begejom“. U nedelju, 9. aprila velikoselska „Kozara“ će u Omoljici igrati protiv „Mladosti“, dok će „Crvena zvezda“ u Ruskom Selu igrati protiv „Jedinstva“ iz Banatskog Karađorđeva. 

U 23. kolu Arkus lige, rukometaši „Kikinde Grindeks“ u nedelju, 9. aprila u hali SC „Jezero“ dočekuju „Šamot 65“ iz Aranđelovca. Početak utakmice je u 19 časova. 

U 21. kolu Druge lige Sever, odbojkaši „Kikinde“ u subotu, 8. aprila od 18 sati dočekuju ekipu „Bavaništa“, dok će odbojkašice GŽOK „Kikinda 0230“ u nedelju, 9. aprila od 15 časova igrati u Vršcu protiv istoimene ekipe. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa mestimičnom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 7 stepeni. Za vikend oblačno i suvo, u subotu do 9, a u nedelju do 13 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija može usloviti tegobe kod hronično obolelih osoba. Oprez se posebno savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije u formi glavobolјe, promenlјivog raspoloženja i reumatskih bolova će biti najizraženije. U saobraćaju se preporučuje maksimalna pažnja. 

error: Content is protected !!