INFO GRAD KIKINDA, 31. maj

Danas je petak, 31. maj

Današnji datum obeležava se kao Svetski dan bez duvana, ove godine pod sloganom „Zaštitimo decu od uticaja duvanske industrije“. Tim povodom će danas na Trgu, od 10 do 12 sati, Turistička organizacija, Grad Kikinda, Dom zdravlja, Crveni krst i Zavod za javno zdravlje organizovati zajedničku akciju. 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni, još danas i sutra šest kontejnera biće postavljeno duž Ulice Nikole Francuskog, od subote, 1. do ponedeljka, 3. juna šest kontejnera biće postavljeno u Ulici Sterije Popovića, u ponedeljak i utorak 6 kontejnera biće postavljeno u Sutjeskoj, od Mike Antića do Žarka Zrenjanina, u utorak, 4. i u sredu, 5. juna po dva kontejnera biće u Suvačarskoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrije Tucovića, Albertovoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrije Tucovića, i u Gavrila Principa, u sredu, 5. i četvrtak, 6, juna 6 kontejnera nalaziće se u Ulici Rade Trnića, u četvrtak, 6. i petak, 7. juna 6 kontejnera biće u Alebrtovoj, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina, a od petka, 7. do ponedeljka, 10. juna 6 kontejnera biće u Kumanovskoj, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina. 

Još danas i sutra kontejneri će biti na sledećim lokacijama u Bašaidu: ugao Aleksandra Grujića i Svetozara Miletića, ugao Aleksandra Grujića i Zmaj Jovine, ugao Svetosavske i Svetozara Miletića i ugao Svetosavske i Zmaj Jovine, od subote, 1. do ponedeljka, 3. juna: ugao Milana Grujića i Svetozara Miletića, ugao Milana Grujića i Zmaj Jovine, ugao Svetozara Markovića i Svetozara Miletića i ugao Svetozara Markovića i Zmaj Jovine, u ponedeljak, 3. i utorak, 4. juna: ugao Žarka Zrenjanina i Svetozara Miletića, ugao Žarka Zrenjanina i Zmaj Jovine, ugao Branislava Nušića i Svetozara Miletića i ugao Branislava Nušića i Zmaj Jovine, u utorak, 4. i sredu, 5. juna: ugao Branislava Nušića i Nikole Tesle, ugao Branislava Nušića i Raše Lazarevića, ugao Žarka Zrenjanina i Nikole Tesle i ugao Žarka Zrenjanina i Raše Lazarevića; u sredu, 5. i četvrtak, 6. juna: ugao Svetozara Markovića i Nikole Tesle, ugao Svetozara Markovića i Raše Lazarevića, ugao Milana Grujića i Branka Radičevića i Bikač; u četvrtak, 6. i u petak, 7. juna: ugao Svetosavske i Nikole Tesle, ugao Svetosavska i Raše Lazarevića, ugao Aleksandra Grujića i Nikole Tesle i ugao Aleksandra Grujića i Raše Lazarevića; a od petka, 7. do ponedeljka, 11. juna: ugao Rade Budurina i Nikole Tesle, ugao Đure Jakšića i Nikole Tesle i ugao Đure Jakšića i Raše Lazarevića. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji raskrsnice Jovana Jovanovća Zmaja i Partizanske, postavljanja cevi za instalaciju budućeg semafora kao i radova na atmosferskoj kanalizaciji, do ponedeljka, 17. juna na snazi će biti obustava saobraćaja u Partizanskoj, od “Žabice” do Miloša Ostojina, i u Jovana Jovanovića Zmaja, od Petefi Šandora do Bašaidskog druma. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom signalizacijom i opremom. Apeluje se na vozače da prilagode svoju vožnju stanju na putu i koriste alternativne pravce. JP „Kikinda“ zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

Zbog zatvaranja dela ulice Jovana Jovanovića Zmaja, stajalište Autoprevoza u Mikronaselju će do 17. juna biti u Svetosavskoj ulici, kod restorana „Belavila“, i u odlasku i u povratku. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U ponedeljak, 3. juna u prostorijama Crvenog krsta biće organizovana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju od 8.30 do 13 sati. 

Udruženje penzionera: 

Gradsko udruženje penzionera obaveštava sve penzionere iz Kikinde i 9 seoskih mesnih zajednica, koji su konkurisali i dobili solidarnu pomoć u robi, da mogu da preuzmu pakete. U Mokrinu, Banatskom Velikom Selu, Bašaidu i Sajanu danas od 9 časova paketi će se preuzimati u mesnim organizacijama Udruženja, a u Nakovu, Novim Kozarcima, Iđošu, Ruskom Selu i Banatskoj Topoli u prostorijama mesnih zajednica. Paketi se preuzimaju sa ličnom kartom. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera Kikinda, Čoka i Novi Kneževac obaveštava članove i ostale građane da je sklopila sporazum o saradnji sa hotelom „Park“ u Ivanjici. Svi zainteresovani mogu po veoma povoljnim uslovima da borave u hotelu na bazi punog pansiona sa korišćenjem spa centra.  Sva obaveštenja se mogu dobiti na brojeve: 0230 422 960 ili 060 700 7328 (za Kikindu), 063 335 647 (za Čoku) i 064 577 50 15 (za Novi Kneževac i Đalu). 

Besplatan prevoz za glasanje na lokalnim izborima: 

JP „Autoprevoz“ Kikinda, uz podršku lokalne samouprave, omogućuje besplatan prevoz svim studentima i učenicima srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji Grada Kikinda, od mesta školovanja do Kikinde i nazad, kako bi ostvarili svoje biračko pravo i glasali na lokalnim izborima, koji će biti održani u nedelju, 2. juna. Besplatan prevoz će biti omogućen od danas do ponedeljka, 3. juna, uz prikazivanje studentske ili đačke legitimacije, indeksa ili đačke knjižice. 

Kulturni centar:

Danas će u velikoj sali Kulturnog centra mladi pesnik iz Iđoša Veselin Mandarin predstaviti svoju novu zbirku pesama „Nisam ti rekao“. Početak promocije je u 18 časova. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu, večeras će biti druga repriza nove predstave „Savršen partner“. Početak je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 2. juna biće izvedena predstava „Crvenkapa“. Početak je 19 sati. 

Vreme:

Delimično oblačno i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 27 stepeni. 

Bioprognoza: 

Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnicima u saobraćaju.

error: Content is protected !!