INFO GRAD KIKINDA, 30. maj

Danas je utorak, 30. maj

 

Radosne vesti;

Juče, 29. maja u Kikindi su rođene tri bebe, potvrđenom nam je od zaposlenih u kikindskom porodilištu, na svet su došli dve devojčice i jedan dečak.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 8 do 11 časova struju neće imati sledeće ulice u Kikindi: Čanadska, od Đure Jakšića do Svetozara Miletića i Svetozara Miletića, od Čanadske do Dušana Vasiljeva. 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada još danas i u sredu, 31. maja 4 kontejnera biće u Ulici Braće Laković, a dva u Semlačkoj, na uglu sa Nikole Pašića i na uglu sa Jugovićevom; danas i u četvrtak po jedan kontejner će biti u Jugovićevom sokačetu i u Vinogradskoj, a četiri u Jugovićevoj ulici; u četvrtak, 1. i u petak, 2. juna kontejneri će biti u Železničkom novom redu i na Putu za pristanište. Od. 2. do 5. juna biće postavljeni dodatni kontejneri po pozivu. Od ponedeljka, 5. juna akcija će biti nastavljena u okolnim selima. 

Saopštenje Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj: 

Na osnovu učestalih prijava građana na pojavu insekta, koji podseća na stršljena, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj izdao je saopštenje u kojem se navodi da je u pitanju mamutska osa (Megascolia maculata). Radi se o veoma korisnom insektu, koji nije agresivan i ne napada ljude. Pojavljuju se u periodu od polovine maja do polovine juna. Odrasle jedinke (oko 6-7 cm) hrane se nektarom i značajni su oprašivači. Mamutske ose se uvek nalaze blizu trulih panjeva ili u šupljinama stabala. Svaka vrsta straha je bezrazložna, jer se radi korisnom i bezopasnom insektu.

Grad opredelio više od 15 miliona za mere podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju:

Grad Kikinda je, kao i ranijih godina, usvojio program podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja grada. Ove godine, programom je definisano 20 mera, a opredeljena su sredstva u iznosu od 15 miliona i 750 hiljada dinara, za oko pola miliona više nego prošle godine. Sve informacije se mogu dobiti u Skeretarijatu za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, u Uslužnom centru Gradske uprave i na sajtu Grada Kikinde.

Centar za stručno usavršavanje Kikinda:

Centar za stručno usavršavanje u subotu, 3. juna, organizuje seminar „Komunikacijom do uspeha“ koji za cilj ima osposobljavanje nastavnika za primenu asertivne komunikacije kao načina izgrađivanja autoriteta u radu sa učenicima, roditeljima i kolegama, sa početkom u 9 sati. Realizatori seminara su Vesna Uzelac i Slađana Stankov iz EGŠ „Nikola Tesla“, Zrenjanin. Za sve informacije, pozovite kontakt telefon 064/857 – 92 – 62 ili 0230/404 – 830. Prijave možete poslati na imejl [email protected]

Narodno pozorište:

Na sceni Narodnog pozorišta danas će biti izvedena predstava „Oblaci“ o pesniku Dušanu Vasiljevu, po tekstu Nine Plavanjac i u režiji Stevana Bodrože. Početak je u 20 časova. Za sve informacije, kao i rezervacije, možete pozvati broj telefona 0230/ 422 – 638

Istorijski arhiv:

Istorijski arhiv Kikinda završio je svoju akciju „Knjiga na dar“ podele knjiga osnovnim školama u gradu. Jučerašnjom akcijom darovane su škole „Feješ Klara“ i „Vuk Karadžić“, sa ukupno 100 naslova. Ustanovama osnovnog obrazovanja u Kikindi podeljeno je preko 300 knjiga, a akcija se nastavlja u narednoj školskoj godini, kada će podelom biti obuhvaćene škole u selima koja pripadaju Gradu Kikindi.

Vreme:

Promenjivo oblačno i nestabilno sa mestimičnom kišom. Najviša temperatura u Kikindi 25 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može biti nepovolјna za osobe sa kardiovaskularnim i respiratornim problemima. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje i reumatski bolovi. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

#servis #lokal #vesti #kikinda

error: Content is protected !!