INFO GRAD KIKINDA, 29. mart

Danas je petak, 29. mart

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 8 do 11 časova bez struje ostati potrošači u sledećim ulicama u Iđošu: Hajduk Veljkova, Dositejeva, Partizanska, Jove Gligorina, Koste Kljajića, Jovana Popovića, Milene Gecić, Jamurska, Đure Jakšića, Jovana Jovanovića Zmaja, Karađorđeva, Vuka Karadžića, Jaše Tomića, Toze Markovića, Svetosavska, od Đure Jakšića do Vuka Karadžića, Milivoja Omorca, od Đure Jakšića do Jaše Tomića, i Nikole Francuskog, od Koste Kljajića do Milene Gecić. 

U ponedeljak, 1. aprila od 8 do 10 sati bez električne energije će biti korisnici u Njegoševoj ulici u Kikindi, od Ive Lole Ribara do Vuka Karadžića. 

Od 1. aprila ponovo dozvoljene posete u Bolnici:

Od ponedeljka, 1. aprila ponovo će biti dozvoljene posete pacijentima na stacionarnom lečenju u kikindskoj Bolnici, i to svakog dana od 15 do 17 sati. Posete će i dalje biti zabranjene pacijentima na Infektivnom i Dečjem odeljenju, kao i u Jedinici za intenzivno lečenje. Paketi za bolesnike će se nositi na odeljenje gde leže, u terminu predviđenom za posetu. Dozvoljeno je da u isto veme kod pacijenta u poseti može biti samo jedna osoba u trajanju do 15 minuta, uz obavezno nošenje zaštitne maske. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, došlo je 67 potencijalnih davalaca, od kojih je 59 dalo dragocenu tečnost. Narednog meseca biće organizovane tri redovne akcije, koje su zalazane za 8, 17. i 29. april. 

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda organizuje Sajam zapošljavanja 4. aprila od 11 časova, u Sportskoj sali „Partizan“. Svi poslodavci koji imaju potrebu za novim kadrovima mogu da se prijave za učešće na ovom događaju i na taj način dobiju mogućnost direktnog kontakta sa velikim brojem tražioca zaposlenja. NSZ poziva i tražioce zaposlenja da se jave svojim savetnicima za zapošljavanje, kako bi preuzeli upute za učešće na sajmu i tako obezbedili sebi neposredan kontakt sa poslodavcima koji će ponuditi slobodna radna mesta. Za učešće na sajmu, svi zainteresovani mogu se prijaviti nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, preko imejl adrese: [email protected] ili putem telefona 0230/411-704.

Otvoren konkurs za upis na Kriminalističko-policijskom univerzitetu:

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijskom univerzitetu otvoren je do 4. aprila. Na osnovnim akademskim studijama biće mesta za 85 kandidata, na strukovnim za 30, na računarstvu i informatici 20, a na forenzičkom inženjerstvu za 10 kandidata. Više o uslovima konkursa na kpu.edu.rs.

Narodni muzej:

Uoči obeležavanja katoličkog Uskrsa, u subotu, 30. marta od 13 do 16 sati u dečjem klubu na spratu Narodnog muzeja, biće održana kreativna uskršnja radionica za decu i celu porodicu. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Maksimalna temperatura u Kikindi biće 23 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Izvesna opreznost se savetuje srčanim bolesnicima. Moguća je pojava glavobolјe u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

error: Content is protected !!