INFO GRAD KIKINDA, 29. avgust

Danas je utorak, 29. avgust

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došla su 43 potencijalna davaoca, od kojih su 34 dala krv. Narednog meseca biće organizovane dve redovne akcije, koje su zakazane za 7. i 18. septembar. 

Udruženje penzionera Kikinda:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je po najpovoljnijim uslovima obezbedilo boravak u banjama za oporavak, rehabilitaciju i lečenje penzionera, uz mogućnost plaćanja na rate. Telefoni za informacije: 0230 421 442 i 063 539 148, a možete se obratiti i lično u Udruženju penzionera Kikinda, Vojvode Putnika 37. 

Info dan:

Komisija za realizaciju Programa sufinansiranja mera energetske sanacije će u sredu, 30. avgusta od 9 do 15 časova, u sali broj 51 Gradske uprave organizovati „Info dan“, za sve zainteresovane firme za učešće u Javnom pozivu za privredne subjekte, u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Kikinde.

Letnji bioskop:

Večeras će u dvorištu Biblioteke, u okviru letnjeg bioskopa, biti prikazan animirani film „Mali princ“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. U slučaju kiše, projekcija će biti otkazana. 

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“, danas će se u dvorištu Muzeja sa početkom u 20 sati nastupiti ADZNM „Gusle“, zajedno sa gostima iz Aleksandrova i Žitišta. U slučaju kiše, koncert će biti u Narodnom pozorištu. u sredu će sa početkom u 19 sati biti održano veče poezije za decu sa učiteljicom i pesnikinjom Desankom Ristić, uz nastup Plesnog studija „Fleks“, a u četvrtak od 19 sati predstaviće se Udruženje sportskog plesa „Dens en soul“. 

Istorijski arhiv:

U petak, 1. septembra, u svečanoj sali Muzeja, sa početkom u 17 časova, u organizaciji Istorijskog arhiva Кikinda, promociju knjige „Partizanski pokret u Srbiji 1941-1944. godine“ održaće dr Nemanja Dević, autor monografije. 

Izbor za najlepše uređen izlog:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava i Turistička organizacija su i ove godine raspisali konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Rok za prijavljivanje je 11. septembar. Svi zainteresovani, koji žele da svojom kreativnošću ulepšaju naš grad pred manifestaciju „Dani ludaje“, mogu da se prijave na: 0230/426 300 ili 064/ 857 40 44 ili putem mejla na: [email protected]. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Sport:

Kikindsko gimnastičko sportsko udruženje upisuje nove članove. Aktivnosti obuhvaćene u klubu su: korektivna, sportska, razvojna i aerobna gimnastika. Informacije se mogu dobiti na broj: 064 260 40 88. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 28 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelelih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bilesnicima. Reumatski bolovi i poremećaji sna su očekivani kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

error: Content is protected !!