INFO GRAD KIKINDA, 25. septembar

Danas je ponedeljak, 25. septembar

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, u utorak, 26. septembra, od 9 do 13 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Mokrinu: Đure Đakovića, od Markovih do Gavrila Principa, Milana Malenčića, od Rade Trnića do Vuka Karadžića, Đure Jakšića, od Toze Markovića do Svetog Save, Braće Tomić, Železnički red, Svetozara Miletića, Dositeja Obradovića, od Svetog Save do Ige,  Dobrosavljeva, Rade Vujina, Toze Markovića, od Đure Jakšića do Braće Tomić, Prvomajska, Ige Dobrosavljeva, Braće Despotov, od Braće Tomić do Đure Jakšića, Vuka Karadžića, od Živka Kodranova do Đure Jakšića, Rade Trnića, od Živka Kodranova do Milana Malenčića, Vase Stajića, od Dositeja Obradovića do Milana Malenčića, Anđe Ranković, Svetog Save, od Dositeja Obradovića do Đure Jakšića, Žarka Zrenjanina, Miroslava Antića, J. J. Zmaja, od Dositeja Obradovića do Markovih, Ivana Milutinovića, od Dositeja Obradovića do Svetozara Miletića, Uroša Kuzmanova, od Svetozara Miletića do Đure Đakovića, Zlatne grede, od Dositeja Obradovića do Svetozara Markovića, Sonje Marinković, Nikole Tesle, Mihajla Pupina i Beogradska.

U sredu, 27. septembra, od 9 do 12 časova bez struje će ostati cela naseljena mesta Sajan i Iđoš. 

Ponovo radi ambulanta za febrilna stanja:

Zbog povećnog broja osoba pozitivnih na koronavirus, u dvorištu Druge zdravstvene stanice u Svetosavskoj broj 53 ponovo radi ambulanta za febrilna stanja i respiratorne tegobe. Radno vreme je od 9 do 16 časova. U Domu zdravlja i u Opštoj bolnici ponovo je obavezno nošenje maski. 

Sindikalna organizacija penzionera: 

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je sklopila sporazum sa Biohemijskom laboratorijom „Fluidlab“, koja radi sve vrste analiza krvi i urina, a po dogovoru dolaze i na kućnu adresu. Saradnja je ostvarena i sa Ambulantom „Medic Care„, koja nudi usluge zamene pelena, nabavke i brige o redovnom uzimanju lekova, pomoć pri odlasku kod lekara, prevencije dekubitusa, davanja klizme, zamene urinarnih katetera i svih vrsta stoma. Svi penzioneri imaju popust na usluge. Sindikalna organizacija penzionera nalazi se u Nemanjinoj broj 1, a za više informacija možete se obratiti Radovanu Subinu na broj: 0230 422 960. 

Obaveštavaju se penzioneri i ostali zainteresovani građani, da Sindikalna organizacija penzionera 7. oktobra organizuje jednodnevni izlet u Topolu, koji obuhvata „Oplenačku berbu“ i „Gulašijadu“. Ručak je obezbeđen. Broj mesta je ograničen, a više informacija možete dobiti ako pozovete: 0230 422 960 ili 060 700 73 28. 

Nedelja istraživača:

Centar za stručno usavršavanje i Centar za promociju nauke od 26. do 29. septembra organizuju Nedelju istraživača. Sutra će od 18 do 20 sati u Muzeju Tera biti organizovana radionica na temu „Iz Kikinde u svet kroz nauku i umetnost“, namenjena učenicima viših razreda osnovne škole. 

Slobodna škola „Pionir“:

Slobodna škola „Pionir“ otvorila je poziv za upis u novu generaciju polaznika za učenike VIII razreda osnovnih škola i I, II i III razreda srednjih škola koji imaju interesovanja za elektrotehniku, programiranje, dizajn i komunikacije, elektroniku, ali i pisanje, crtanje, video montažu. Škola je kao i do sada besplatna za polaznike, a predznanja nisu potrebna. Ove godine fokus je na kandidatima koji su zainteresovani za razvoj hardvera i elektroniku. Polaznici će imati priliku da rade u odličnim uslovima i na praktičnim projektima, što će ih izdvojiti ispred vršnjaka. Poziv je otvoren do 1. oktobra, a kandidati se mogu bliže informisati na pionir.org

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati u Kulturnom centru organizuje besplatne časove joge. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbanju joge nije neophodno. 

Narodno pozorište:

Sezona u Narodnom pozorištu počinje naredne srede, 4. oktobra, gostovanjem Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca, koje će izvesti predstavu „Tri i po sestre“. Početak je u 20 časova. Pretpremijerno izvođenje nove predstave „Džepovi puni kamenja“ zakazano je za četvrtak, 12. oktobar, dok je premijera narednog dana. 

Sport: 

U prvom kolu Super B lige, rukometaši Kikinde Girindeks savladali su „Spartak“ u Subotici, rezultatom 26:25. U narednom kolu igraće u sredu, 27. septembra od 20 sati u hali SC „Jezero“ protiv „Sivca“. 

Rukometašice „Kikinde“ su u drugom kolu Super B lige doživele poraz na svom terenu od ekipe „Bora“, rezultat je bio 32:13. 

U trećem kolu Superlige kuglašice SU „Kika 0230“ savladale su beogradski „Singidunum“ rezultatom 6:2 i sa 221 čunjem razlike. U narednom kolu očekuje ih gostovanje u Novom Sadu, gde će igrati protiv „Vojvodine“. 

U sedmom kolu Srpske lige Vojvodina, OFK Kikinda prekinuo je niz poraza, pobedivši na Gradskom stadionu „Borac“ iz Šajkaša, rezultatom 2:0. U Vojvođanskoj ligi Istok, „Kozara“ je u Velikom Selu savladala „Begej“ iz Žitišta sa 5:2, ruskoselska „Crvena zvezda“ je u Idvoru igrala nerešeno sa „Poletom“ 1:1, ŽAK je nakon tri poraza pobedio na svom stadionu „Radnički“ iz Kovina, dok je kozaračka „Sloboda“ izgubila u Omoljici od „Mladosti“ sa 3:2. 

Džudo klub „Partizan“ upisuje nove članove u školu džudoa, kao i u školicu džudo sporta, koja je namenjena uzrastu od 4 do 7 godina. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti ako pozovu broj: 064 331 24 32

Karate klub „Feniks“ upisuje nove članove utorkom i četvrtkom od 18 sati, u sportskoj sali „Partizan“. Treninge vode majstori karatea Jožef Sili, Tanja Sili Lukić, Pavle Pavlović i Aleksandra Vasić. Telefon za informacije je: 069 146 45 44

Vreme:

Delimično oblačno i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 27 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija imaće nešto povolјniji uticaj na većinu hronično obolelih. Izvesne tegobe se mogu očekivati kod osoba koje pate od bolesti respiratornog sistema. Kod osetlјivih osoba mogući su glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima. Preporučuje se oprez u saobraćaju.

error: Content is protected !!