INFO GRAD KIKINDA, 25. oktobar

Danas je sreda, 25. oktobar

 

 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u Nakovu, danas od 8 do 12 časova struju neće imati neparna strana Glavne ulice, od Miloša Tice do Marije Bursać, i Ulica Marije Bursać. U četvrtak, 26. oktobra, od 8 d0 10 sati bez električne energije će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Miloša Velikog, od Cara Dušana do Đure Jakšića, i Braće Bogaroški, od Miloša Velikog do Save Tekelije. 

JP “ Toplana“

Prema gradskoj odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom sa izmenama i dopunama, u slučaju pojave procurenja ili vazduha u unutrašnjoj instalaciji grejanja, korisnici usluga daljinskog grejanja treba da se obrate isključivo profesionalnim upravnicima, odnosno upravnicima (u stambenim zajednicama gde ne postoji profesionalčni upravnik) zgrada u čijoj je ingerenciji rešavanje ovih problema. Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada propisano je da su upravnik, odnosno profesionalni upravnik u obavezi da između ostalog primaju prijave kvarova i nepravilnosti 24 sata dnevno i na osnovu primljene prijave da obaveštavaju nadležne organe o problemu, kao i da organizuju radove na hitnim intervencijama. Apeluje se da se prijave problemi na unutrašnjoj instalaciji grejanja vrše isključivo preko upravnika, odnosno profesionalnog upravnika stambene zajednice. 

Bojevo gađanje u Crnoj Bari:

Policijski službenici Policijske uprave u Кikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu „Crna Bara“ izvodiće bojevo gađanje do 31. oktobra, od 11 do 17 časova. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, apeluje se na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Gradsko udruženje penzionera obaveštava sve penzionere iz Kikinde i 9 seoskih mesnih zajednica, čija je penzija niža od 20.631,53  dinara, da se mogu prijaviti za solidarnu pomoći u robi. Svi zainteresovani prijavljuju se u prostorijama Udruženja, sa poslednjim čekom od penzije i ličnom kartom, ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, do 1. novembra. Pomoć će se deliti prema sačinjenoj rang listi. Penzioneri iz okolnih sela u kojima postoje organizacije ovog udruženja mogu prijave podnositi tamo, a ostali u svojim mesnim zajednicama. 

Železnički saobraćaj:

Nakon pauze od dve godine, ponovo je uspostavljen putni železnički prelaz Kikinda – Banatsko Veliko Selo. Uređaji na putnom prelazu, svetlosna i zvučna signalizacija ponovo rade. Vozovi se kreću brzinom od 40 do 50 kilometara na sat i ne zaustavljaju se kod prelaza, što znači da je obavezno zaustavljanje za sve vozače putnih vozila, ukoliko signalizacija upozorava na dolazak voza. Polasci iz Kikinde su u 4.50, 11.27 i 18.30, a iz Zrenjanina u 9.32, 16.06 i 20 sati. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru kikindskog Pozorišta u petak, 27. oktobra biće predstava „Ljubavno pismo“. Početak je u 20 časova. 

Dani kolonizacije u Velikom Selu:

Mesna zajednica Banatsko Veliko Selo u četvrtak, 26. oktobra organizuje veče sećanja na dane kolonizacije, pod nazivom „Živećemo, dašta ćemo“. Od 16 do 18 sati će u Domu kulture biti organizovan program, u okviru kojeg će biti prikazan dokumentarni film o doseljavanju prvih kolonista iz Bosanske krajine, a o tome kako su stigli u Banat, šta su zatekli i kako su se snalazili svedočiće stari Krajišnici. Zabavni program će početi u 18 časova u restoranu „Kod Bosnića“, uz nastup Gorana Ristića Gocija. 

Vreme:

Malo do umereno oblačno, sa nešto nižom temperaturom. Danas u Kikindi maksimalno 22 stepena. Slično vreme očekuje nas i u četvrtak. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu nesanice i bolova u mišićima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje koncentracija.

error: Content is protected !!