INFO GRAD KIKINDA, 23. oktobar

Danas je ponedeljak, 23. oktobar

 

Bojevo gađanje u Crnoj Bari:

Policijski službenici Policijske uprave u Кikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu „Crna Bara“ izvodiće bojevo gađanje do 31. oktobra, od 11 do 17 časova. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, apeluje se na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Gradsko udruženje penzionera obaveštava sve penzionere iz Kikinde i 9 seoskih mesnih zajednica, čija je penzija niža od 20.631,53  dinara, da se mogu prijaviti za solidarnu pomoći u robi. Svi zainteresovani prijavljuju se u prostorijama Udruženja, sa poslednjim čekom od penzije i ličnom kartom, ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, do 1. novembra. Pomoć će se deliti prema sačinjenoj rang listi. Penzioneri iz okolnih sela u kojima postoje organizacije ovog udruženja mogu prijave podnositi tamo, a ostali u svojim mesnim zajednicama. 

Železnički saobraćaj:

Nakon pauze od dve godine, ponovo je uspostavljen putni železnički prelaz Kikinda – Banatsko Veliko Selo. Uređaji na putnom prelazu, svetlosna i zvučna signalizacija ponovo rade. Vozovi se kreću brzinom od 40 do 50 kilometara na sat i ne zaustavljaju se kod prelaza, što znači da je obavezno zaustavljanje za sve vozače putnih vozila, ukoliko signalizacija upozorava na dolazak voza. Polasci iz Kikinde su u 4.50, 11.27 i 18.30, a iz Zrenjanina u 9.32, 16.06 i 20 sati. 

Srbija u ritmu Evrope:

Večeras sa početkom u 21 sat, uz direktan prenos na Prvoj televiziji, biće održano dečje muzičko takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“, na kojem će Kikindu predstavljati Ena Gogić, Ena Šošić, Iva Plemić i Milana Rajkov, sa pesmom „La la love“ kiparske pevačice Ivi Adamou. Glasanje se otvara u 21 sat, a za Kikinđanke možete glasati slanjem poruke sadržine PESMA 4 na broj 1557. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu u utorak, 24. oktobra biće predstava „Oblaci“. Početak je u 20 časova. 

Sport: 

U 5. kolu Super B lige, rukometaši „Kikinde Grindeks“ igrali su u Lazarevcu nerešeno sa „Kolubarom“ 27:27. U narednom kolu, Kikinđani u subotu u hali SC „Jezero“ dočekuju „Radnički“ iz Obrenovca.  

U drugom kolu Prve vojvođanske lige grupa „Jug“, GŽOK „Kikinda“ izgubio je na gostovanju od OK „Bavanište“ rezultatom 3:1 u setovima. Istim rezultatom poražen je i OK „Kikinda“ u Novom Sadu od istoimene ekipe, u grupi „Istok“. 

U Srpskoj ligi Vojvodina, OFK „Kikinda“ je u Adorjanu savladao „Tisu“, rezultatom 1:0. U Vojvođanskoj ligi „Istok“, kozaračka „Sloboda“ je u Beloj Crkvi igrala bez golova sa BAK-om, „Kozara“ je u Velikom Selu pobedila „Budućnost“ iz Srpske Crnje sa 2:1, ruskoselska „Crvena zvezda“ je u Banatskom Karađorđevu izgubila od „Jedinstva“ sa 4:3, dok je ŽAK na svom stadionu poražen od „Borca“ iz Starčeva sa 3:1. 

Vreme:

Pretežno sunčano vreme biće do srede, dok se u drugoj polovini nedelje očekuju česta prolazna naoblačenja sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, kao i postepenim padom temperature. Danas u Kikindi maksimalna temperatura 23 stepena. 

Bioprognoza: 

Povolјne biometeorološke prilike pogodovaće hronično obolelim i osetlјivim osobama. Izvesna opreznost se savetuje mentalno nestabilnim bolesnicima i učesnicima u saobraćaju. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti mogući su kao meteoropatske reakcije u blažoj formi.

error: Content is protected !!