INFO GRAD KIKINDA, 22. maj

Danas je ponedeljak, 22. maj

Danas se u Kikindi obeležava slava grada, dan posvećen prenosu moštiju Svetog oca Nikolaja mirlikijskog čudotvorca, praznik poznat kao letnji Sveti Nikola. Sa početkom u 9 sati u hramu Svetog Nikole biće održana liturgija, a svečana litija krenuće ulicama grada u 10 sati. I ove godine, u okviru svečanosti u Gradskoj kući biće proglašeni najbolji slavski kolači. Ispred Gradske kuće u 20 časova nastupiće Danica Crnogorčević, pevačica etno i duhovne muzike. 

 
Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Jovana Popovića, od Kralja Petra I do Dositejeve, Dositejeva, od Jovana Popovića do Nikole Tesle, i neparna strana Kralja Petra I, od Jovana Popovića do Nikole Tesle, a od 11 do 12 časova: Rade Trnića, od Petra Kočića do Branka Ćopića, i Sonje Marinković. 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada još danas 4 kontejnera biće postavljena duž Distričke ulice, a po jedan na uglu Feješ Klare i Mokrinskog druma i Milana Sivčeva i Mokrinskog druma, danas i u utorak, 23. maja 3 kontejnera biće u Ulici Feješ Klare, dva u Milana Sivčeva, a jedan na sredini Ulice Slobodanke Acigan, u utorak i u sredu: 3 kontejnera biće u Ulici Dimitrija Tucovića, a po jedan u Pionirskoj (Krem naselje), Laze Kostića i Bregalničkoj; u sredu i četvrtak: dva kontejnera nalaziće se u Branka Radičevića, a po jedan u Branka Vujina, Barskoj, Živice Dokića i Vojvode Putnika (kod Gimnazije); u četvrtak i petak: dva kontejnera biće postavljena u Masarikovoj ulici, a četiri u Hajduk Veljkovo, a od petka do ponedeljka: 6 kontejnera biće postavljeno Dositejevoj ulici, od Nikole Tesle do Pijace.  

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće danas organizovana u Crvenom krstu, u periodu od 8.30 do 13 časova. 

Muzička škola:

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ poziva roditelje da prijave zainteresovanu decu na proveru sposobnosti radi upisa u prvi i pripremni razred. Prijavljivanje traje još danas, putem imejla: [email protected] ili pozivom na broj 0230 422 474. Budući učenici od instrumenata mogu da upišu klavir, harmoniku dugmetaru ili klavirnu, flautu, tamburu, klarinet, saksofon, violinu, gitaru ili solo pevanje. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i JMBG i roditelja i deteta, naziv škole koje će dete pohađati u septembru 2023. godine, kontakt telefon, a potrebno je navesti i instrument ili više instrumenta. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u utorak, 23. maja biće predstava „Oblaci“ o pesniku Dušanu Vasiljevu. Početak je u 20 sati. 

Škola jahanja:

Kikindsko konjičko udruženje organizuje školu jahanja za decu i odrasle, koja će početi sa radom u subotu, 27. maja u 10 časova, na prostoru nekadašnjeg pogona III fabrike „Toza Marković“. Treninzi u okviru škole jahanja biće organizovani vikendom, kao i jednim radnim danom. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 069/435 06 80. 

Sport:

Na Prvenstvu Srbije za juniore, održanom u Beogradu, Milica Latković, takmičarka kikindskog Džudo kluba „Partizan“, osvojila je bronzanu medalju. Nikola Isakov zauzeo je peto, a Vladimir Talijanov i Luka Mićić sedmo mesto. 

U utakmicama 27. kola Vojvođanske lige istok, OFK Kikinda savladala je „Mladost“ iz Omoljice sa 2:1, velikoselska „Kozara“ je u Vlajkovcu istim rezultatom pobedila „Jedinstvo“, „Crvena zvezeda“ pobedila je u Ruskom Selu  „Vojvodinu“ iz Perleza sa 2:0, ŽAK je u Banatskom Karađorđevu izgubio od „Jedinstva“ 4:0, a istim rezultatom poražena je i kozaračka „Sloboda“ u Starčevu od „Borca“. 

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi 26 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija može usloviti izvesne tegobe kod astmatičara i osoba sa psihičkim obolјenjima. Reumatski bolovi i promenlјivo raspoloženje se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

#servis #lokal #vesti #kikinda

error: Content is protected !!