INFO GRAD KIKINDA, 21. maj

Danas je utorak, 21. maj

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada još danas 6 kontejnera biće postavljeno u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Vuka Karadžića do Bašaidskog druma, danas i u sredu dva kontejnera biće u Ulici Šumice, a po jedan na sledećim lokacijama u Mikronaselju: preko puta prodavnice „Bane gvožđara“, između Ulice Šumice i Bašaidskog druma, ispred prvog ulaza u Partizanskoj i Svetosavska na parkingu kod apoteke, u sredu i četvrtak po 3 kontejnera biće u ulicama Braće Tatić, od Vuka Karadžića do Mihajla Pupina, i Uglješa Terzina, od Vuka Karadžića do Mihajla Pupina, u četvrtak, 23. i u petak, 24. maja 6 kontejnera biće postavljeno duž Svetosavske ulice, a od petka, 24. maja do utorka, 28. maja 6 kontejnera biće u Nemanjinoj ulici. 

Još danas i sutra kontejneri će biti na sledećim lokacijama u Ruskom Selu: ugao ulica Stevice Jovanovića i Žarka Zrenjanina, Solunskih dobrovoljaca i Žarka Zrenjanina, Braće Domazet i Njegoševe i kod Veterinarske stanice u Ulici Braće Opsenice, od srede, 22. do petka, 24. maja: ugao Feješ Klare i Vojvode Knićanina, Đure Jakšića i Doža Đerđa, u Ulici Petefi Šandora (kod katoličkog groblja) i na uglu Mladena Stojanovića i Vojvode Knićanina; a od petka 24. do ponedeljka, 27. maja: ugao Bratstva i jedinstva i Feješ Klare, preko puta Osnovne škole, na uglu Kikindske i Banatske i u Banatskoj kod ciglane. 

Ispiranje vodovodne mreže: 

Kao vid pripreme za puštanje fabrike vode u rad, Javno preduzeće „Kikinda“ će do 23. maja vršiti hemijski tretman vode i ispiranje sistema vodovodne mreže u gradu. U zavisnosti od starosti individualnih instalacija vodovodne mreže, mogu se pojaviti zamućenja ili čestice, zbog čega je potrebno ispustiti određenu količinu vode pre upotrebe, kako bi se izvršilo ispiranje kućne instalacije. Iz JP „Kikinda“ apeluju na građane da imaju strpljenja i razumevanja, jer je ovo poslednja faza pred puštanje postrojenja u rad. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 9 do 11 sati bez struje će biti domaćinstva u sledećim ulicama u našem gradu: Stevana Sremca, od Miloša Velikog do Dušana Vasiljeva, Vašarište, Marije Bursać, Braće Opsenice, Braće Sredojev, od Starog doma Gerontološkog centra do kraja ulice, Mali bedem, Šabačka, od polovine ulice prema Stevana Sremca, Put za Rusko Selo, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca, Pere Segedinca, od Dušana Vasiljeva do Karađorđeve, i zgrade u Pere Segedinca i Dušana Vasiljeva, a od 12 do 14 sati: Stevana Sremca, od Dušana Vasiljeva do Braće Arsenov, Кarađorđeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca, Pere Segedinca, od Кarađorđeve do Braće Arsenov, Ivana Milutinovića, od Stevana Sremca do Cara Dušana, Milana Petrovića, Veselina Кljajića, Кoste Кrnića, Braće Arsenov i Poljana. 

U sredu, 22. maja od 9 do 12 sati bez električne energije će biti domaćinstva u sledećim ulicama: Generala Drapšina, od Ivana Milutinovića do Oslobođenja, Svetozara Miletića, od Oslobođenja do kućnog broja 207, leva strana Oslobođenja, od Generala Drapšina do Kralja Petra I, Nakovački drum, Železnički novi red, Vojvodina put, Carina i Stara klanica. 

U četvrtak, 23. maja od 9 do 13 sati bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama u našem gradu: Slobodanke Acigan, Milana Sivčeva, od Dragoljuba Udickog do sredine ulice, Feješ Klare, od Dragoljuba Udickog do Slobodanke Acigan, Dragoljuba Udickog, od Distričke do puta prema Naftagasu, Distrička, od Dragoljuba Udickog do Slobodanke Acigan, Nićifora Brandića, od Milana Sivčeva do Distričke, Distrička, od Slobodanke Acigan do Nićifora Brandića, Milana Sivčeva, Nićifora Brandića, od Milana Sivčeva do Novog naselja, Novo naselje prema Kinđi, Mokrinski drum, Stara Klanica, Distrička, od Nićifora Brandića do Mokrinskog druma, Meteorološka stanica, Gradski stadion i Omladinsko naselje. Istog dana, od 10 do 11 sati bez struje će biti potrošači u Svetosavskoj 161, a od 12 do 13 sati korisnici u ovim ulicama u Bašaidu: Vojvođanska, od Žarka Zrenjanina do Vojice Kneževića, Vojice Kneževića, od Vojvođanske do Branka Radičevića, i Jove Jurišina, od Vojvođanske do Branka Radičevića. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došla su 63 potencijalna davaoca, od kojih je 50 dalo dragocenu tečnost. Narednog meseca biće održane tri redovne akcije, koje su zakazane za 3, 13. i 24. jun.

Uvid u birački spisak:

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju grada Kikinde izložen je u sedištu Gradske uprave, na adresi Trg srpskih dobrovoljaca broj 12 kancelarija broj 67, radnim danima u periodu od 8 do 15 časova i subotom od 8 do 13 sati. Na zahtev građana, zaposleni na poslovima biračkog spiska proveravaće birački status i tačnost upisanih podataka. Posebno se pozivaju maloletna lica koja na dan izbora, 2. juna ove godine stiču punoletstvo, da izvrše uvid da li su upisani u deo biračkog spiska za područje grada Kikinde.  

Obeležavanje slave grada:

Povodom obeležavanja slave grada, letnjeg Svetog Nikole, danas sa početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu biće izvedena predstava Zvezdara teatra „Knjiga o Milutinu“, u kojoj igra Nenad Jezdić. Na dan slave, u sredu, 22. maja liturgija u hramu Svetog oca Nikole počinje u 9.30, a u 10 sati će krenuti svečana litija ulicama Kikinde. Rezanje slavskog kolača u hramu će biti u 11.30, a u Gradskoj kući u 13, nakon čega će biti proglašeni pobednici u pravljenju slavskog kolača. Od 13 do 23 sata na Trgu će biti organizovan Bazar lokalnih proizvođača, a od 20 sati na platou ispred Gradske kuće nastupiće Dejan Petrović i „Big bend“. U četvrtak, 23. maja sa početkom u 19 sati u Narodnom pozorištu će nastupiti braća Teofilović. 

Narodna biblioteka:

U četvrtak, 23. maja u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biće predstavljena knjiga „Hvatanje mesečine“ Gordane Đilas. Osim autorke, na promociji će govoriti i Nikola Marinković, književni kritičar. Početak je u 18 časova. 

Vreme:

Delimično oblačno i toplo. Maksimalna temperatura biće 27 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na cerebrovaskularne i srčane bolesnike, pa im se savetuje oprez. Kod osetlјivih osoba su mogući razdražlјivost, bolovi u mišićima i zglobovima, kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

error: Content is protected !!