INFO GRAD KIKINDA, 20. novembar

Danas je ponedeljak, 20. novembar

Isključenje struje:

Danas od 8 do 12 sati bez električne energije će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Svetozara Miletića, od Čanadske do Dušana Vasiljeva, i Čanadska, od Đure Jakšića do Svetozara Miletića. Sutra, 21. novembra planirani su radovi na električnoj mreži u Mokrinu u vremenskom periodu od 8 do 12 sati, u Uici Braće Tomić, od Rade Trnića do Ige Dobrosavljeva.

Isključenje vode:

Zbog radova na vodovodnoj mreži, danas neće biti vode u Kumanovskoj ulici na potezu od Stevana Lakai Gige do Kiš Mihalja u vremenskom periodu od 7 do 19 časova. Radovi će se izvoditi ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili. Mole se potrošači da obezbede dovoljnu količinu vode za svoje potrebe. Za sve dodatne informacije obratite se pozivnom centru na broj 422-760 i 062/8844888.

Izgradnja kružnog toka u Bašaidu: 

Radovi na izgradnji kružnog toka u Bašaidu izvodiće se do kraja godine, i to na raskrsnici državnog puta I B reda broj 13 i državnog puta II A reda broj 117. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće preusmeren kroz lokalne saobraćajnice. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. 

Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde:

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde. Finansiranje, sufinansiranje, podrška, pomoć ili podsticaj mogu se odobriti u oblasti nauke, kulture i umetnosti.Pravo na finansijsku podršku imaju mladi talenti na osnovu podnetog zahteva na prijavnom obrascu, ukoliko ispunjavaju opšte i posebne uslove u skladu sa oblašću u vezi koje podnose prijavu. Sve informacije o uslovima, načinima prijavljivanje i potrebnoj dokumentaciji mogu se pronaći na zvaničnom sajtu grada.

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera, u saradnji sa Udruženjem građana „Koreni“, 21. decembra u svečanoj sali igraonice „Mogli“, u Ulici Nićifora Brandića 23, organizuje večeru i veselje, povodom završetka godine i praznika. Hrana na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a muzika će biti za sve ukuse. Na tomboli će biti izvlačenje vrednih nagrada u vidu putovanja, izleta i robnih nagrada. Broj mesta je ograničen, a sve informacije možete dobiti ako pozovete 0230 503 153 utorkom i četvrtkom, ili na 060 700 73 28 i 063 865 15 44

Javni konkurs za dodelu nagrade Grada Kikinde:

Komisija za dodelu nagrade Grada Kikinde i gradskih priznanja, raspisala je javni poziv za 2023. godinu. Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde. Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge za dodelu nagrada i priznanja grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja. Predlozi se dostavljaju do 15. decembra na adresu: Gradska uprava Kikinda, kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda
sa naznakom: Za nagradu grada Kikinde.

Sport:

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi Vojvodina, OFK Kikinda je igrao bez golova u Inđiji sa „Železničarem“. U Vojvođanskoj ligi Istok, „ŽAK“ je u Perlezu izgubio od „Vojvodine“ sa 4:0, „Crvena zvezda“ je u Ruskom Selu istim rezultatom pobedila „Radnički“ iz Kovina, „Sloboda“ je u Kozarcima savladala „Begej“ iz Žitišta sa 1:0, dok je istim rezultatom velikoselska „Kozara“ izgubila u Idvoru od „Poleta“. 

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ savladali su u Inđiji istoimenu ekipu rezultatom 25:24, u utakmici 9. kola Super B lige. U sredu, 22. novembra u hali „Jezero“ sa početkom u 18 i 30 očekuje ih polufinale Kupa Vojvodine protiv zrenjaninskog „Proletera“. 

Vreme:

Danas u Kikindi delimično oblačno i toplije. Najviša temperatura u našem grdau biće 13 stepeni. 

Bioprognoza: 

Osobama sa srčanim i psihičkim obolјenjima se savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Razdražlјivost, poremećaj sna i glavobolјa su mogući kod meteoropata

error: Content is protected !!