INFO GRAD KIKINDA, 2. maj

Danas je utorak, 2. maj

 
Radosne vesti:
 
Poslednji dan meseca aprila u našem gradu, obeležen je rođenjem jedne bebe (devojčice).
 
Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada danas i sutra , 3. maja, kontejneri će biti postavljeni duže cele Svetosavske ulice, u sredu i četvrtak duž cele Nemanjine ulice, u četvrak i petak 5 kontejnera biće u Ulici Vovjode Mišića, a jedan na uglu Srbobranske i Moravske, a od petka do ponedeljka: 2 kontejnera biće postavljena u Srbobranskoj ulici, od Vojina Zirojevića do Omladinske, a 4 u Ivana Jakšića. 

Poljoprivredna stručna služba:

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava poljoprivredne proizvođače koji još uvek nisu podneli zahtev za subvencije po hektaru da se zahtevi podnose onlajn preko aplikacije e-podsticaji, do 31. maja. Zahtevi za krave za uzgoj teladi za tov se podnose do 10. maja,  za kvalitetna priplodna grla do 18, a za  tov junadi, svinja, jaganjadi i jaradi do 22. maja. Proizvođači koji nisu u mogućnosti da sami podnesu zahtev mogu se obratiti Poljoprivrednoj stručnoj službi, u Ulici Kralja Petra I 49.

Otvoren Konkurs Grada Kikinde i BKC za objavljivanje prve knjige:

Grad Кikinda i Banatski kulturni centar raspisuju konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora. Ove godine, Grad Кikinda i BКC obeležavaju jubilej, 15 godina rada na zajedničkom objavljivanju prvih knjiga, a u okviru ove saradnje štampano je preko 30 naslova. Кonkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora se odnosi na autore do 35 godina starosti koji žive na teritoriji Grada Кikinde, na autore iz Srbije i na autore iz dijaspore. Propozicije konkursa: rukopise u vord formatu, biografiju autora i kontakt podatke (adresa, mejl, telefon) poslati na mejl ([email protected]). Кonkurs je otvoren od 1.maja do 1. avgusta. Za sve dodatne informacije o konkursu obratiti se na imejl: [email protected]

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ raspisuje nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu izdatu na teritoriji Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Na konkursu mogu učestvovati autori do 20 godina starosti. Za više informacija, možete se obratiti Dunji Brkin Trifunović na imejl kultur[email protected] ili pozivom na broj telefona 0230/316-084.

Narodno pozorište:

Na sceni Narodnog pozorišta u našem gradu u petak, 5. maja, biće izvedena predstava „Siroti mali hrčki“ po tekstu Gordana Mihića, u režiji Marka Đurića. Početak je u 20 časova. 

Vreme:

Danas pretežno sunčano i toplije. Najviša temperatura u Kikindi će dostići 23°C. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati tegobe kod astmatičara i osoba sa psihičkim oboljenjima. Razdražljivost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Neophodna je povećana pažnja svih učesnika u saobraćaju.

error: Content is protected !!