INFO GRAD KIKINDA, 19. maj

Danas je petak, 19. maj

 
Isključenje struje:

Elektrodistribucija će danas od 9 do 12 časova orezivati rastinje koje je uraslo u elektro mrežu, na parnoj starni Ulice Đure Jakšića, od Autobuske stanice do ugla sa Ulicom Save Tekelije, kao i na neparnoj strani Ulice Save Tekelije, od ugla sa Ulicom Đure Jakšića do ugla sa Ulicom Braće Bogaroški. Mole se građani da ne parkiraju vozila ispod elektro mreže na mestima gde je planirano orezivanje.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 22. maja, od 9 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Jovana Popovića, od Kralja Petra I do Dositejeve, Dositejeva, od Jovana Popovića do Nikole Tesle, i neparna strana Kralja Petra I, od Jovana Popovića do Nikole Tesle, a od 11 do 12 časova: Rade Trnića, od Petra Kočića do Branka Ćopića, i Sonje Marinković. 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada još danas tri kontejnera biće u Ulici Save Lipovanova, od Žarka Zrenjanina do Kiš Mihalja, dva u Kumanovskoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, a jedan u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, od petka, 19. do ponedeljka, 22. maja 4 kontejnera biće postavljena duž Distričke ulice, a po jedan na uglu Feješ Klare i Mokrinskog druma i Milana Sivčeva i Mokrinskog druma, a u ponedeljak, 22. i u utorak, 23. maja 3 kontejnera biće u Ulici Feješ Klare, dva u Milana Sivčeva, a jedan na sredini Ulice Slobodanke Acigan.  

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u Crvenom krstu u ponedeljak, 22. maja, u periodu od 8.30 do 13 časova. 

Obeležavanje slave grada: 

U ponedeljak, 22. maja biće obeležena slava grada, letnji Sveti Nikola. Sa početkom u 9 sati u hramu Svetog Nikole biće održana liturgija, a svečana litija krenuće ulicama grada u 10 sati. Ispred Gradske kuće u 20 časova nastupiće Danica Crnogorčević. 

Prijave za takmičenje u pravljenju slavskog kolača traju još danas, putem telefona na broj 0230/426-300 ili 064/85-74-044. Predaja slavskih kolača će biti u ponedeljak od 10 do 11 časova u svečanoj sali Gradske kuće.

Maturantski ples: 

Tradicionalna manifestacija, 16. po redu „Maturantska parada“, u okviru koje učenici završnih razreda srednjih škola plešu u centru grada, biće održana danas u podne na platou ispred Gradske kuće. Na Trgu će plesati oko 400 maturanata sve četiri kikindske srednje škole. 

Festival balona:

Turistička organizacija Kikinde, u saradnji sa Balonarskim klubom iz Sente, od danas do nedelje organizuje Festival balona. Letenje balonom će biti izvodljivo ako vremeski uslovi dozvole, o čemu poslednju reč ima pilot balona. Letovi će se izvoditi u ranim jutarnjim i kasnim popodnevnim satima, odnosno najviše dva puta u toku dana, a mesto poletanja je Staro jezero. Obaveštavanje građana koji će leteti će biti nekoliko sati unapred pre letenja, isključivo putem telefona, od strane zaposlenih u Turističkoj organizaciji Grada Kikinde, nakon potvrde pilota balona da su vremenski uslovi dobri za bezbedno letenje. Zbog izuzetno velikog interesovanja građana, nažalost neće svi zainteresovani biti u mogućnosti da osete čari letenja, te im se ovim putem organizatori izvinjavaju.

Muzička škola:

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ poziva roditelje da prijave zainteresovanu decu na proveru sposobnosti radi upisa u prvi i pripremni razred. Prijavljivanje je do ponedeljka, 22. maja putem imejla: [email protected] ili pozivom na broj 0230 422 474. Budući učenici od instrumenata mogu da upišu klavir, harmoniku dugmetaru ili klavirnu, flautu, tamburu, klarinet, saksofon, violinu, gitaru ili solo pevanje. U prijavi potrebno je navesti navesti ime, prezime i JMBG i roditelja i deteta, naziv škole koje će dete pohađati u septembru 2023. godine, kontakt telefon, a potrebno je navesti i instrument ili više instrumenta. 

Gradsko takmičenje u šahu za srednjoškolce:

Na Gradskom takmičenju u šahu, održanom u Centru za stručno usavršavanje, u konkurenciji 13 učenika iz tri kikindske srednje škole, Ognjen Jovandić, koji pohađa Tehničku školu, osvojio je prvo mesto. Drugi je bio Aleksa Petkov iz iste škole, a treće mesto podelili su Nenad Sredojev iz Ekonomsko-trgovinske škole i Uroš Subotički iz Tehničke škole.

Narodni muzej:

U sklopu izložbe „U velikom formatu“, danas će u Muzeju biti organizovan prateći program pod nazivom „Razgovor sa kustosom“. Početak je zakazan za 19 časova. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta večeras će biti komedija „Ordinacija“. Početak je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 21. maja, u terminima od 17 i 19 sati, biće izvedena predstava Pan teatra „Mudro prasence“. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa mestimičnom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 24 stepena. 

Bioprognoza: 

Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Kod osetlјivih osoba se mogu javiti glavobolјa i poremećaj sna.

#servis #lokal #vesti #kikinda

error: Content is protected !!