INFO GRAD KIKINDA, 13. jun

Danas je četvrtak, 13. jun

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Vaznesenju Gospodnjem, u narodu poznat kao Spasovdan. Ovaj praznik se obeležava uvek četvrtkom, 40 dana posle Vaskrsa, a deset dana pre Svetih Trojica. U crkvenom kalendaru je obeležen crvenim slovom.

 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni, još danas 4 kontejnera biće u Distričkoj, a po jedan u Feješ Klare i Milana Sivčeva na uglu sa Mokrinskim drumom; danas i u petak, 14. juna: po 3 kontejnera biće u ulicama Feješ Klare i Milana Sivčeva, a od petka, 14. do ponedeljka, 17. juna: 2 kontejnera biće u Ulici Slobodanke Acigan, jedan u Nićifora Brandića, a tri u Albertovoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića. 

Još danas, kontejneri će biti na sledećim lokacijama u Sajanu: u Ulici Adi Endre brojevi 11, 26, 71 i 132; u četvrtak i u petak u Ive Andrića brojevi 22 i 103, u Ulici Saboova broj 42 i Vetrenjače 42; od petka, 14. do ponedeljka, 17. juna: Velika brojevi 88 i 118 i Petefi Šandora 18 i 86; u ponedeljak, 17. i utorak, 18. juna: Košut Lajoša 10 i 113 i Đure Đakovića 38 i 106. 

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, danas će od 9 do 11 časova bez struje ostati Bašaidski drum, od Rasadnika do Aerodroma. U petak, 14. juna od 9 do 11 sati električnu energiju neće imati potrošači u sledećim ulicama: Cara Dušana, od Karađorđeve do Ivana Milutinovića, Karađorđeva, od Pere Segedinca do Braće Bogaroški, Karađorđeva, od Đure Jakšića do Braće Bogaroški, i Đure Jakšića, od Ivana Milutinovića do Dušana Vasiljeva. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji raskrsnice Jovana Jovanovća Zmaja i Partizanske, postavljanja cevi za instalaciju budućeg semafora kao i radova na atmosferskoj kanalizaciji, do ponedeljka, 17. juna na snazi će biti obustava saobraćaja u Partizanskoj, od “Žabice” do Miloša Ostojina, i u Jovana Jovanovića Zmaja, od Petefi Šandora do Bašaidskog druma. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom signalizacijom i opremom. Apeluje se na vozače da prilagode svoju vožnju stanju na putu i koriste alternativne pravce. JP „Kikinda“ zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

Zbog zatvaranja dela ulice Jovana Jovanovića Zmaja, stajalište Autoprevoza u Mikronaselju će do 17. juna biti u Svetosavskoj ulici, kod restorana „Belavila“, i u odlasku i u povratku. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Danas će od 8.30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Upis u Muzičku školu:

U OMŠ „Slobodan Malbaški“ u toku je prijavljivanje dece za proveru sposobnosti radi upisa u muzičku školu. Učenici mogu da se opredele za neki od sledećih smerova: solo pevanje, flauta, harmonika, klarinet, gitara, saksofon, tambura i klavir. Prijave se podnose putem imejla [email protected] ili na broj 0230/442 – 474, radnim danima od 9 do 12. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i JMBG i deteta i roditelja, ime osnovne škole i razred koji će dete biti septembra ove godine, instrument za koji se prijavljuje (poželjno je navesti više izbora) i kontakt telefon. Prijave traju do 17. juna, a roditelji će biti naknadno obavešteni o vremenu održavanja provere. Takođe, u pripremni razred Muzičke škole mogu se upisati deca koja će na jesen biti prvaci. Za ovu grupu nije potreban prijemni ispit, kao ni odabir instrumenta. Prijave traju do 19. juna. 

Humanitarne akcije za Aleksandru Dukatarov:

Udruženje sportskog plesa „Dance N soul“ pridružuje se humanitarnoj akciji sakupljanja sredstava za lečenje sugrađanke Aleksandre Dukatarov, koja boluje od karcinoma. U petak, 14. juna sa početkom u 18 sati na Trgu kod fontane biće organizovan humanitarni plesni događaj, na kojem će nastupiti članice „Udruženja“. Tom prilikom će biti postavljena i kutija u koju će svi ljudi dobre volje, u skladu sa mogućnostima, moći da doniraju sredstva za Aleksandru.

U petak, 14. juna sa početkom u 20 sati u kafeu „Elit“ u Bašaidu biće organizovana humanitarna žurka za Aleksandru. Učestvuju: Dragan Grujić, Eldar Avdić, Robi Palatinuš, Dušan Grujić, Radoslav Zlatanov, Abi Demirović i Stevan Srdić. 

Pikado klub „Mammoths“ iz našeg grada će u subotu, 22. juna sa početkom u 16 časova u svojim prostorijama (Ive Lole Ribara 18) organizovati humanitarni pikado turnir. Učešće po igraču je 1 000 dinara, a sav prikupljen novac biće uplaćen za Aleksandrino lečenje i oporavak. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu u petak, 14. juna biće predstava „Džepovi puni kamenja“. Početak je u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 16. juna, sa početkom u 19 sati, biće izvedena predstava „Ježeva kućica“. 

Dečja pijaca:

Dečja pijaca počinje sa radom u subotu, 15. juna u dvorištu Kulturnog centra, i radiće celo leto do početka školske godine, subotom od 9 do 11 sati i 30 minuta. Na Dečjoj pijaci, koja se organizuje već petnaest godina, najmlađi sugrađani mogu da prodaju, menjaju ili kupe različite stvari za decu.

Letnji kamp u Suvači:

Letnji kamp pod nazivom „Kad porastem biću umetnik“, namenjen deci uzrasta od 7 do 11 godina, biće organizovan u Suvači, od ponedeljka, 17. do petka, 21. juna, u perodu od 9 do 11 časova. Ulaznice se kupuju u Muzeju, po ceni od 150 dinara za jedan dan i 600 dinara za ceo kamp. Telefoni za prijavljivanje su: 422 500 ili 064 91 92 011. 

Vidovdanski dani u Nakovu:

Mesna zajednica Nakovo od petka, 28. do nedelje, 30. juna organizuje tradicionalnu manifestaciju „Vidovdanski dani“. Na Vidovdan će sa početkom u 9 sati biti održana liturgija u crkvi Svetog kneza Lazara, u 17 sati će u bioskopskoj sali biti predstavljena knjiga porf. dr Jovice Trkulje „Svet mozaika Đure Radlovića“, sa početkom u 20 časova u amfiteatru Doma omladine biće održano veče izvornih pesama „Lepo pevam, daleko se čuje“, dok će u 22 sata nastupiti „Inkognito bend“ iz Kikinde. U subotu, 29. juna u 10 sati na strelištu u Banatskom Velikom Selu biće organizovano gađanje glinenih golubova, u podne u dvorištu Škole počinje „Pasuljijada“, a ekipe zainteresovane za takmičenje u kuvanju pasulja mogu da se prijave na broj: 061 20 90 894. Za 19 sati zakazan je defile učesnika međunarodnog festivala „Ajmo zaigrati, ajmo de“, koji počinje u 19 sati i 30 minuta. U nedelju, 30. juna, sa početkom u 8 časova, biće održano takmičenje u pecanju „Karp kup“, a u 10 sati na sportsko-rekreativnom izletištu „Jezero“ u Nakovu biće održano takmičenje u boćanju. Broj za prijavu učesnika je: 060 04 12 947. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera Kikinda, Čoka i Novi Kneževac obaveštava članove i ostale građane da je sklopila sporazum o saradnji sa hotelom „Park“ u Ivanjici. Svi zainteresovani mogu po veoma povoljnim uslovima da borave u hotelu na bazi punog pansiona sa korišćenjem spa centra. Sva obaveštenja se mogu dobiti na brojeve: 0230 422 960 ili 060 700 7328 (za Kikindu), 063 335 647 (za Čoku) i 064 577 50 15 (za Novi Kneževac i Đalu). 

SC „Jezero“:

Letnja sezona na otvorenim bezenima u Kikindi i  Banatskom Velikom Selu počinje u subotu, 22. juna, a na dan otvaranja ulaz će biti besplatan. Cena dnevne ulaznice ostala je nepromenjena, i biće 300 dinara za odrasle, a za decu 200. Ulaz za decu do 7 godina je besplatan, kao i za trudnice, osobe sa invaliditetom i osobe sa posebnim potrebama i njihovog pratioca. Cena kartice je 400 dinara, uz sezonske dopune: za 50 ulazaka je 7 500 dinara, za 25 iznosi 4 500, dok je za 10 ulazaka 2 000 dinara. SC „Jezero“ je i u ovoj sezoni pripremio i posebne popuste i to: 30 posto popusta uz karticu 3+ (za porodice sa troje i više dece), 20 posto popusta za odlikaše (uz svedočanstvo ili knjižicu kao dokaz o proseku 5,00), a isti popust ostvaruju i zaposleni u MUP-u, vojsci, prosveti i medicinski radnici, uz potvrdu o zaposlenju. Popust od 50 posto odobrava se i najstarijim sugrađanima, uz penzionersku karticu, a roditelji ili staratelji koji samostalno vode neposrednu brigu o deci ostvaruju 20 posto popusta (potvrda koja se izdaje u Upravnoj zgradi Sportskog centra „Jezero“ Kikinda). 

Vreme:

Danas promenjivo oblačno, sa povremenom kišom i temperaturom do 23 stepena. Od petka sunčano i sve toplije. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

error: Content is protected !!