INFO GRAD KIKINDA, 11. januar

Danas je četvrtak, 11. januar

Radosna vest:

U toku jučerašnjeg dana, u kikindskom porodilištu na svet su došli dečak i devojčica. 

Akcije dobrovoljnog davanja krvi:

U ovom mesecu će biti organizovane još dve redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi, koje su zakazane za četvrtak, 18. i ponedeljak, 29. januar. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta, u vremenu od 8.30 do 13 sati. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera, u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Gradsko udruženje penzionera u subotu, 13. januara u svečanoj sali Udruženja u Vojvode Putnika broj 37 organizuje muzičko veće, sa početkom u 19 sati. Biće to prilika da uživate u evergrin, starogradskim i narodnim pesmama. Sve informacije možete dobiti ako pozovete: 062 88 22 548. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava članove da počinje sklapanje ugovora za nabavku ogrevnog drveta za zimu 2024/2025. godinu, kao i prijavljivanje za letovanje u Igalu. Sve informacije mogu se dobiti u kancelariji sindikata, u Nemanjinoj ulici broj 1, ili ako pozovete: 422 960 ili 503 153. 

Narodni muzej:

I danas i u petak, 12. januara od 11 do 13 sati, u Narodnom muzeju u našem gradu biće organizovan program pod nazivom „Život ljudi u dalekoj prošlosti“, namenjen deci uzrasta od 7 do 12 godina. Cena po danu iznosi 150 dinara. 

Predstava u Iđošu:

Predstava Kulturno-prosvetnog društva „Milivoj Omorac“ iz Iđoša pod nazivom „Pričam ti priču“, biće izvedena u Domu kulture u ovom selu u nedelju, 14. januara sa početkom u 18 sati. Ulaz je dobrovoljni prilog. 

Narodno pozorište:

Sezona u Narodnom pozorištu nastavlja se u utorak, 16. januara, kada će na repertoaru biti „Laža i paralaža“, rađena po komadu Jovana Sterije Popovića. 

Plivanje za časni krst:

Ronilački klub „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva i ove godine organizuju tradicionalno plivanje za časni krst, koje će biti održano na Bogojavljenje, 19. januara na Starom jezeru, sa početkom u 12 sati. Prijave traju do 15. januara na broj: 063/ 384 792, kontakt osoba je Stojan Bogosavljev. 

„Ledeno jezero“:

Klizalište na velikom parkingu kod Sportskog centra „Jezero“ biće postavljeno do ponedeljka, 15. januara. Otvoreno je radnim danima od 16 do 21 sat, vikendom do 22 sata. Cena ulaska na led je 150 dinara, koliko košta i iznajmljivanje klizaljki u trajanju od jednog sata. 

Vreme: 

Pretežno vedro sa periodičnim naoblačenjem i hladno. Najniža temperatura u Kikindi biće minus 7, a najviša nula stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija će biti relativno povolјna za većinu hroničnih bolesnika, uz umerene aktivnosti tokom dana. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa srčanim tegobama, kao i tokom jutra osobama sa respiratornim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi u vidu glavobolјe i zamaranja.

error: Content is protected !!