INFO GRAD KIKINDA, 10. jul

Danas je sreda, 10. jul

 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u četvrtak, 11. jula od 8 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Ive Lole Ribara, od Toze Markovića do Miloša Ostojina, Njegoševa, od Vuka Karadžića do Kosovske, Kosovska, od Toze Markovića do Njegoševe, i Blok 35, a od 11 do 14 sati: Uglješe Terzina, od Mihajla Pupina do Kosovske, Uglješe Terzina, od Ive Lole Ribara do Vuka Karadžića, Kosovska, od Uglješe Terzina do Miloša Ostojina, Jovana Jovanovića Zmaja, od Mihajla Pupina do Miloša Velikog, Miloša Ostojina, od Kosovske do Miloša Velikog, Vuka Karadžića, od Negoševe do Jovana Jovanovića Zmaja, i parna strana Vuka Karadžića, od Uglješe Terzina do Jovana Jovanovića Zmaja. 

Kozaračke letnje večeri:

U okviru programa „Kozaračkih letnjih večeri“, u petak, 19. jula u 20 sati u Galeriji „Zdravko Mandić“ biće održano književno veče Nataše Radosavljević iz Beograda. U subotu, 20. jula, Bodibilding i karate klub „Sloboda“ će sa početkom u 19 sati organizovati 22. po redu manifestaciju „Strongmen Evro kup“. U nedelju, 21. jula Udruženje ljubitelja prirode klub „Zlatni karaš“ će sa početkom u 8 sati organizovati takmičenje u pecanju, za decu uzrasta od 7 do 15 godina, a od 16 sati takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Kozarački kotlić“. Sve zainteresovane ekipe mogu da se prijave do petka, 19. jula u podne, putem brojeva: 064/317 81 90  i 060/481 55 74. 

Dečja pijaca:

Svakog dana do petka, od 18 do 20 sati u dvorištu Kulturnog centra biće organizovana dečja pijaca, na kojoj najmlađi sugrađani mogu da kupe, prodaju ili menjaju različite stvari za decu. 

Tamburaške svečanosti: 

U okviru programa „Kikindskih tamburaških svečanosti, večeras će u dovrištu Muzeja sa početkom u 20 sati nastupiti Tamburaški orkestar iz Subotice, dok će naredne večeri, u istom terminu, publika moći da uživa u nastupu Zvonka Bogdana i 14 tamburaša. Ulaz je slobodan. 

Promocija knjige:

U petak, 12. jula u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biće predstavljen roman Nenada Pipera „Porodični ručak“. Početak promocije je u 19 časova. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa, u petak, 12. jula na Starom jezeru će biti prikazan film „Barbi“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Letnji kamp u Biblioteci:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ će od 15. do 19. jula organizovati Letnji bibliokamp, namenjen deci uzrasta do 11 godina. Prijave traju do 10. jula na imejl: [email protected]

Noćni turnir u malom fudbalu:

Na Noćnom turniru u malom fudbalu u dvorištu Gimnazije, danas i u četvrtak će se igrati četvrtfinala, polufinalni mečevi će se igrati u petak, a u subotu utakmice za treće i prvo mesto. 

Vreme:

Delimično oblačno i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 38 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivani dalјi porast temperature vazduha može usloviti tegobe kod hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba, pa im se preporučuje da se pridržavaju saveta lekara i smanje fizičke napore. Mogući su nervoza, zamaranje i smanjena koncentracija. Potrebna je adekvatna zaštita od UV zračenja, kao i pojačana opreznost u saobraćaju.

error: Content is protected !!