INFO GRAD KIKINDA, 1. decembar

Danas je petak, 1. decembar

 

Radosne vesti:

Juče, 30. novembra u Kikindi na svet su došle dve bebe ( devojčica i dečak).

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas će od 8 do 11 časova bez struje ostati potrošači u Barskoj ulici u Kikindi i u Ulici Živice Dokića, od Barske do Branka Radičevića. U ponedeljak, 4. decembra, zbog radova na orezivanju rastinja, bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Kumanovska, od Đure Daničića do Veljka Petrovića, Kraljevića Marka, od Đure Daničića do Žarka Zrenjanina, i Žarka Zrenjanina, od Albertove do Save Lipovanova. 

Apel Policijske uprave: 

S obzirom na to da će danas i u subotu temperature biti znatno iznad proseka za početak decembra, na putevima se očekuje veći broj motocikala i mopeda, zbog čega Policijska uprava skreće pažnju vozačima dvotočkaša da poštuju ograničenje brzine i da nose zaštitnu kacigu. Apeluje se i na vozače putničkih i teretnih vozila i vozače autobusa da obrate posebnu pažnju na vozače dvotočkaša, kako bi se smanjio rizik od nastanka saobraćajne nezgode. 

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv side:

Povodom obeležavnja Svetskog dana borbe protiv side, Crveni krst Kikinda će danas organizovati edukativna predavanja, tribine i kviz znanja, a aktivnosti će biti realizovane u OŠ „Prvi oktobar“ u Bašaidu i u Tehničkoj školi u našem gradu. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera, u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera, u saradnji sa Udruženjem građana „Koreni“, 21. decembra u svečanoj sali igraonice „Mogli“, u Ulici Nićifora Brandića 23, organizuje večeru i veselje, povodom završetka godine i praznika. Hrana na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a muzika će biti za sve ukuse. Na tomboli će biti izvlačenje vrednih nagrada u vidu putovanja, izleta i robnih nagrada. Broj mesta je ograničen, a sve informacije možete dobiti ako pozovete 0230 503 153 utorkom i četvrtkom, ili na 060 700 73 28 i 063 865 15 44

Javni konkurs za dodelu nagrade Grada Kikinde:

Komisija za dodelu nagrade Grada Kikinde i gradskih priznanja, raspisala je javni poziv za 2023. godinu. Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde. Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge za dodelu nagrada i priznanja grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja. Predlozi se dostavljaju do 15. decembra na adresu: Gradska uprava Kikinda, kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda, sa naznakom: Za nagradu grada Kikinde.

Kutija želja:

„Kutija želja“, u koju deca uzrasta od 1 do 10 godina mogu da ubace svoja pisma Deda Mrazu, biće postavljena na Trgu do 12. decembra. U pismu je obavezno napisati podatke: ime i prezime, godina rođenja deteta, tačna adresa i broj telefona roditelja ili staratelja. Deda Mraz će i ove godine, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, obilaziti domove mališana koji su pisali pisma i deliti im poklone.

VŠSSOV:

Studentski parlament VŠSSOV poziva sugrađane da se pridruže humanitarnoj akciji prikupljanja donacija za novogodišnje paketiće za Dečje odeljenje Opšte bolnice u našem gradu. Kutije za donacije u vidu igračaka, slatkiša i odeće nalaze se na prvom spratu Škole i biće postavljene do 13. decembra. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu večeras će biti predstava „Siroti mali hrčki“. Početak je zakazan za 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“, u nedelju, 3. decembra biće  izvedena predstava „Fabrika Deda Mraza“. Predstava će se igrati u terminima od 17 i 19 sati. 

Vreme: 

Promenjivo oblačno, pre podne sa povremenom kišom i znatno toplije. Najviša temperatura danas u Kikindi biće 19 stepeni. U subotu će biti delimično oblačno, sa temperaturom do 16 stepeni. U nedelju suvo, oblačno i hladno sa temperaturom do 3 stepena. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi i promenjlјivo raspoloženje su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana pažnja u saobraćaju.

error: Content is protected !!