INFO Servis

“Ima da nas ima“: Saradnja Grada Kikinde i Pokreta za decu “Tri plus“

Grad Kikinda i Pokret za decu “Tri plus“ ozvaničili su saradnju kojom će posebne pogonosti imati rotielji troje i više dece. To znači da će sve porodice sa troje i više dece u našem gradu moći da se prijave u narednim danima, da potpišu izjavu saglasnosti i tada će dobiti karticu na osnovu koje će ostvarivati brojne popuste i privilegije svih onih institucija sa kojima Pokret “Tri plus“ ima ugovor:

Ova mera sigurno neće spasiti živote, ali će predstavljati znatnu uštedu u kućnom budžetu. Članstvo u Pokretu Tri plus podrazumeva da će Kikinda zajedno sa nama raditi na tome da se potpuno promeni slika i pogled na parove koji žele da dobiju decu. Kada vidimo koliko je situacija dramatična, zaista je neophodno da učinimo sve kako bi se efikasno borili protiv bele kuge. Da bi nas u budućnosti bilo isto kao danas potrebno je da imamo mnogo više porodica sa troje i više dece. Potrebno je da imamo 11 procenata porodica sa jednim, 44 odsto sa dvoje i 45 odsto porodica sa troje i više dece. Sadašnji procenat je šest puta manji. Cilj je da probudimo svest kod građana, da se svi zajedno potrudimo maksimalno koliko možemo kako bi taj cilj i ostvarili –istakao je predsednik Pokreta za decu “Tri plus“, Vladica Gavrilović.

Cilj saradnje Grada Kikinde sa pomenutim udruženjem jeste postavljanje porodice i roditeljstva na prvo mesto u našem društvu. 

Grad Kikinda uvek je ponosan kada čuje da se rodilo dete i zaista smatram da su heroji oni koji su spremni na troje i više dece u današnjim vremenima tako da želimo na ovaj način da se uključimo u Pokret za decu Tri plus i da na taj način učinimo ponosnim naše sugrađane, roditelje koji se odlučuju da imaju troje ili više dece. Želimo svima da pomognemo i sve će Grad uraditi u narednom periodu da pospešimo rađanje, da se deca igraju na našem trgu, na našim igralištima, da koristimo sve mogućnosti koje Kikinda daje za podizanje dece. Kikinda je u tom pogledu sigurna, bezbedna, tako da se zaista nadam da će svi moji sugrađani, radnici u javnom sektoru, privatnom i preduzetnici da će se uključiti i da ćemo zajedno sa ovim pokretom učiniti da imamo još više dece kako bi zajednički gradili jo bolju budućnost za one koji tek dolaze – poručio je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!