INFO Servis, Sport

Golbal sportski profesionalci na pripremama u Kikindi

Golbal sekcija Paraolimpijskog komiteta Srbije nalazi se već nedelju dana na prvom kampu u Kikindi i pripremama u SC „Jezero“ pred Međunarodni turnir u Bugarskoj, na koji odlazi sutra.

Zalaganjem Paralolimpijskog komiteta, Ministarstva omladine i sporta, kikindske lokalne samouprave, koja je podržala Klub za sport i rekreaciju slepih i slabovidih osoba „Budućnost“, ali i predstavnika golbala u Paraolimpijskom komitetu, prvi put je u Kikindi organizovan ovakav kamp.

Ubrzo će uselediti i drugi kamp u Kikindi, u organizaciji Paraolimpijskog komiteta Srbije. Na ovom kampu učestvuju i deca, ali i reprezentacija Srbije koja sutra odlazi u Bugarsku na Međunarodni turnir u golbalu-rekao je predsednik Golbal organizacije Srbije u Praolimpsijskom komitetu, kapiten reprezentacije i menadžer kluba „Budućnost Kikinda“, Zoran Stefanović.

Na kampu Golbal sekcije Paraolimpijskog komiteta Srbije učestvovalo je 18 sportista, a za Stefana Stefanovića iz Niša , člana paraolimpijske reperezentacije Srbije u golbalu, ovaj sport mu je već četiri godine velika preokupacija.

Golbal sam počeo da treniram još u Beogradu, kada sam pohađao osnovnu školu za slepe i slabovide u Zemunu. Prešao  sam u redovnu srednju školu i tada prestao da treniram, a nakon završenog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu, pre četiri godine potekla je inicijativa da se osnuje klub i od tada ga aktivno treniram. Paraolimpijska reperezentacija u golbalu ima tri člana iz Niša-kaže Stefanović.

Za jedanaestogodišnjeg Luku Dimkovića iz Beograda, golbal je sport u kojem se trudi da se pokaže u najboljem svetlu.

Golbal treniram četiri godine, volim da ga igram i uvek se trudim da dobro odigram. Zadovoljan sam uslovima za treniranje koje imamo u Kikindi-kaže Dimković.

Jelena Bakić, predsednika Sportskog saveza Kikinde, izrazila je zadovoljstvo što su lokalna samouprava i Savez domaćini Golbal sekciji Paraolimpijskog komiteta Srbije.

 

Grad Kikinda je uvek uz sve sportiste, naročito u igrače golbala, jer su njima potrebni posebni uslovi. Ovaj kamp je dokaz da kikinda puuno ulaže u sport i da smo zaista grad sporta. Želim reprezentaciji u golbalu, da u Bugarskoj za vikend osvoje neku medalju i da nam se vrate zadovoljni, jer smo se potrudili da im obezbedimo sve uslove-rekla je Bakić.

Popularan u svetu

Golbal je sport koji je veoma polularan su svetu, a treniraju ga i potpuno zdrave osobe, koje takvim ga takvim gestom podržavaju i pomažu da se omasovi.

Nažalost, danas je mnogo dece koja se rađaju sa nekim problemom vidaa golbal pomaže u kretanju, orijentaciji i utiče na bolju fizičku spremu-rekao je predsednik Golbal organizacije Srbije u Praolimpsijskom komitetu, kapiten reprezentacije i menadžer kluba „Budućnost Kikinda“, Zoran Stefanović.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!