Gimnazijalka Tisa Felbab osvojila prvu nagradu na književnom konkursu posvećenom Dušanu Vasiljevu

Gimnazijalka i polaznica RCT „Dušan Vasiljev“ Tisa Felbab osvojila je prvu nagradu na književnom konkursu, koji je Gimnazija raspisala povodom stogodišnjice sećanja na velikog kikindskog pesnika Dušana Vasiljeva. Druga nagrada pripala je učenici beogradske Filološke gimnazije Petri Pavlović, a treća Filipu Vlaškoviću iz užičke Gimnazije. Kako je istakao tročlani žiri, rad Tise Felbab nedvosmisleno je najuspešniji, i s aspekta promišljenosti, zrelosti, ali i autentične vrste mladalačkog nadahnuća, i žiri je mišljenja da se nagrađena učenica, iako tek u prvoj godini srednje škole, izvesno nalazi na početku veoma ozbiljnog prisustva u srpskoj književnosti. 

Na konkurs, koji je bio međunarodnog karaktera, svoje radove su slali gimnazijalci iz čitave Srbije i Temišvara, a pristiglo je 59 radova iz 15 gradova.

Žiri, u sastavu Dubravka Vojvodić (predsednica žirija), Nataša Ivetić i Srđan Srdić , u ime Gimnazije „Dušan Vasiljev“ zahvaljuje svim učesnicima i želi da ukaže posebno poštovanje kolegama iz beogradske Vojne gimnazije i Valjevske gimnazije, čiji su se učenici istakli brojnošću radova.

Članovi žirija smatraju da je konkurs u potpunosti opravdao svoju svrhu, te da je najmanje deset visokokvalitetnih radova pokazalo da se i u ovoj generaciji učenika nalaze oni koji se izdvajaju sopstvenim talentom, ali i razumevanjem značaja koji delo Dušana Vasiljeva ima danas, čitav vek nakon tragične i prerane smrti ovog autora. 

error: Content is protected !!