Francuski investitori upoznaće potencijale Kikinde

Predsednik Privredne komore francuskog departmana Val Doaz, Pjer Kišli,  posredstvom Privredne komore Vojvodine, na zajedničkom sastanku, upoznao se sa investicionim potencijalima Kikinde. Njega su u Gradskoj kući ugostili gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije, na sastanku koji je održan zajedno sa predsednikom Privredne komore Vojvodine, Boškom Vučurevićem, predstavnicima kompanija “Le belier“ i “Mekafor“, kao i direktorom Regionalne privredne komore Kikinda.

– Mi imamo velike projekte koji se tiču poljoprivrede, pogotovo u onim granama industrije koje želimo da oporavimo i nadam se dobroj saradnji. Posebno mi je drago što sam u Kikindi jer u ovom gradu imam i porodične veze. Ovo je moja prva poseta Kikindi, moram da se upoznam detaljnije sa kompanijama i potencijalima, a potom da dovedem kompanije iz naše regije kako bi se detaljnije upoznali sa onim što Kikinda nudi – istakao je  Pjer Kišli, predsednik Privredne komore francuske regije Val Duaz i potpredsednik Privredne komore Velikog Pariza.

Blizina granice sa Evropskom unijom, kao i izgradnja brze saobraćajnice Osmeh Vojvodine, svakako će biti od velike važnosti za nastavak pregovora i dolazak investitora:

Francuskim gostima predstavili smo investicione potencijale koje posedujemo, što će, siguran sam, u velikoj meri interesovati francuske privrednike, koji će imati priliku da se detaljnije upoznaju sa onim što imamo da ponudimo. U našem gradu radi se na projektima avio-industrije, ali je poznato i da su francuske kompanije kod nas uveliko na polju automobilske industrije, po čemu je Kikinda decenijama poznata, što znači da, pored poljoprivrede, svakako treba da radimo i na tim poljima u privlačenju investitora – rekao je gradonačelnik.

Privredna komora Val Doaz započela je intenzivnu saradnju sa Privrednom komorom Vojvodine pre pet godina.

U prvih 10 meseci izvoz iz Vojvodine iznosi preko sedam milijradi evra, što je oko četiri procenta više nego protekle godine. U centru Val Doaza nalazi se najveći aerodrom u Evropi i cela privreda je vezana za avio i automobilsku industriju. Kroz ovakve posete stvaramo kvalitetan ambijent zahavljujući kom privrednici pronađu način da sarađuju i upravo su ovakva umrežavanja pravi način da za to – istakao je Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine.

error: Content is protected !!