Fizijatrija, Psihijatrija, Transfuziologija i Patologija sutra počinju sa radom u rekonstruisanoj zgradi Bolnice

Nakon završene rekonstrukcije dela Opšte bolnice u našem gradu, sutra će sa radom u renoviranoj zgradi početi odeljenja Fizijatrije, Neuropsihijatrije, Transfuziologije i Patologije. Veliki i značajan projekat završen je zahvaljujući lokalnoj samoupravi, ministarstvima za javna ulaganja i zdravlja i Pokrajinskoj vladi. Kako je istakla Vesna Tomin, v.d. direktora Opšte bolnice u našem gradu, sve je spremno za otvaranje renovirane zgrade, koja će u utorak primiti pacijente:

U proteklom periodu dok su radovi bili u toku, bilo je teško i izazovno, ali smo izuzetno zadovoljni rezultatima. Imamo i novu najmoderniju opremu, 23 nova aparata, a čekaonice, lekarske i sestrinske sobe su opremljene kvalitetnim i novim nameštajem i računarskom opremom. Sada imamo i centralnu klimatizaciju i ventilaciju, kao i stolariju koja zadovoljava sve kriterijume energetske efikasnosti – rekla je dr Tomin. 

Dosad je u ovaj kapitalni projekat, rekonstrukciju kikindske Bolnice, uloženo više od 480 miliona dinara. U toku je i rekonstrukcija Dečjeg odeljenja, čiji se završetak očekuje za oko dva meseca:

Već od sutra, zaposleni na ova četiri odeljenja će raditi u mnogo boljim i kvalitetnijim uslovima, po najvišim standardima u zdravstvu, a sigurno će i pacijenti biti zadovoljni. Nakon završetka Dečjeg odeljenja, krenuće druga, a nakon toga i treća faza kompletne rekonstrukcije Opšte bolnice -rekao je gradonačelnik Nikola Lukač. 

Druga faza će obuhvatiti rekonstrukciju poliklinike, sa dogradnjom novog objekta od oko 6 hiljada kvadrata:

Izrađena je projektno-tehnička dokumentacija, a početak radova u okviru druge faze se očekuje naredne godine. Kompletno renoviranje Bolnice se realizuje preko Ministarstva za kapitalna ulaganja  -nadovezao se Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika zadužen za razvojne i investicione projekte.

Obilasku renoviranog dela Bolnice prisustvovali su i Sandra Božić, potpredsednica Vlade Vojvodine i dr Milan Popov, pokrajinski sekretar za zdravstvo:

U protekloj godini su, kroz različite projekte, u zdravstvo uložene 4,4 milijarde evra. U okviru preko 150 rekonstruisanih zdravstvenih ustanova, i ovo je jedan u nizu veoma značajnih projekata. Građani Kikinde i celog Severnobanatskog okruga zaslužuju jednu ovakvu zgradu i uslove lečenja na visokom nivou – rekla je Božić. 

error: Content is protected !!