INFO Servis

Etno udruženje „Suvača“ drugu godinu zaredom skuvalo najbolji ajvar u Kikindi

Etno građansko društvo “Suvača“ zvanično kuva najbolji ajvar u našem gradu, odlučio je tročlani žiri na takmičenju „Izađi mi na teglu“, održanom danas na Gradskom trgu. Šampioni su nagrađeni vredenim nagradama i zlatnim medaljama, a u oktobru, na velikom državnom finalu u Beogradu sa pobednicima iz ostalih radova takmičiće se za titulu najboljeg u Srbiji. Drugo mesto osvojila je ekipa „Veni, vidi, vici“, a treće je zauzela ekipa „Baba Mia“. 

 

Radojka Vujadinov, predsednica Etno građanskog društva „Suvača“, koje je i prošle godine trijumfovalo u našem gradu, kaže da nisu očekivali odbranu titule:

Konkurencija je zaista bila jaka, tako da zaista nismo očekivali. Zahvaljujem ostalim članicama Udruženja, koje su potrudile da ajvar bude najbolji i da opet osvojimo prvo mesto. Glavni sastojci našeg pobedničkog ajvara su paprika i ljubav – rekla je Vujadinov. 

Žiri, u sastavu: Stevan Iličić, član Gradskog veća zaduže za ekologiju, Nada Krstonošić, profesor i Radovan Subin, profesionalni kuvar je i ovoga puta imao težak zadatak da izabere najukusniji od 10 ajvara, koliko je ove godine bilo u konkurenciji:

Ovo je bilo jedno novo i lepo iskustvo za mene. U ime lokalne samouprave izrazio bih veliko zadovoljstvo što je ovo takmičenje i šesti put održano u našem gradu. Dame iz Ruskog Sela su prošle godine u državnom finalu dokazale i pokazale da se najbolji recppti mogu pronaći u Kikindi i nadamo se da možemo da ponovimo taj uspeh– rekao je Iličić. 

Idejni tvorac manifestacije „Izađi mi na teglu“, Saša Stamenković, kaže da ceo tim organizatora mnogo voli da dođe u Kikindu:

Kikinda je aktuelni šampion na nacionalnom nivou. Ceo naš tim obožava da dođe u vaš grad, prelep je. Ekipe su spremne i prave odlične ajvare, te je žiriju veoma teško da izabere najbolje -rekao je Stamenković.

„Izađi mi na teglu“ je manifestacija karavanskog tipa koja će ove godine biti održana u 15 gradova širom Srbije, a u oktobru, nakon kvalifikacionih takmičenja, u Beogradu će biti održano državno finale. Karavan je već osmu sezonu na putu, a u našem gradu je ove godine bio šesti put. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!