INFO Servis

Epidemiološka kriva u Kikindi zaravnjena, dnevno ozdravi 35 do 40 pacijenata

Prema rečima direktorice kikindskog Zavoda za javno zdravlje, dr Sandre Radlović epidemiološka situacija u našem gradu je i dalje nepovoljna, ali sa mogućom tendencijom stabilizacije. U protekla 24 sata u Kikindi je registrovano 65 novih slučajeva koronavirusa, među kojima je troje dece školskog uzrasta. Trenutno je u našem gradu aktivan 1 341 slučaj. 

Dr Radlović kaže da je dobra vest to što se na dnevnom nivou registruje između 35 i 40 pacijenata koji su se oporavili nakon infekcije koronavirusom:

U prethodnih nedelju dana na dnevnom nivou registruje se između 60 i 80 novoobolelih, što znači da smo tu krivu zaravnili. Ne raste broj novih slučajeva, ali treba sačekati koji dan da taj broj počne da opada. Verujemo da su mere dovele do ovih rezultata, a da bi oni bili još bolji moramo nastaviti sa poštovanjem svih propisanih mera – kaže dr Radlović. 

U kikindskoj Bolnici trenutno su hospitalizovana 62 pacijenta. Jedna starija osoba ženskog pola, koja ima propratne bolesti, je na respiratoru. Na Dečjem odeljenju smeštena je i beba stara 6 meseci, koja je dobrog opšteg stanja. 

Zdravstveni sistem i u Kikindi i u celoj zemlji je prenapregnut. Lekari rade punim kapacitetom, i više od svog maksimuma. Problem je što ima obolelih i među medicinskim radnicima, a pojedini lekari rade i po dve smene. Zamolila bih građane da svojim odgovornim ponašanjem pomognu zdravstvenim radnicima, neophodni su strpljenje i saradnja, jer samo svi zajedno možemo da pobedimo ovaj virus – rekla je dr Radlović. 

Naša sagovornica je apelovala na sugrađane da kada dobiju svoj termin ne dolaze ranije, kako se ne bi stvarale gužve. Među aktivnim slučajevima trenutno je 85 dece, uzrasta od 0 do 18 godina. Sva deca, osim hospitalizovane bebe su na kućnom lečenju i dobro su. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!