INFO Servis

Dragan Pecarski gost emisije „Ami vas pita“

Gost današnje emisije „Ami vas pita“, koja se emituje četvrtkom i reprizno subotom od 11 sati, bio je član Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu Dragan Pecarski, sa kojim smo razgovarali o nastavku trenažnog procesa i takmičenja za klubove iz našeg grada, Državnom prevsntvu u golbalu čiji će Kikinda u subotu biti domaćin, kao i donaciji Ministarstva sporta mokrinskoj Školi. 

Epidemija korona virusa prošle godine prekinula je i odložila mnoga sportska dešavanja, a sportisti nisu mogli ni da obavljaju trenažni proces ni učestvuju u takmičenjima. Naš sagovornik kaže da su nakon praznika otvorene školske sportske sale, kao i Sportski centar „Jezero“ i „Partizan“:

Klubovi sada ponovo redovno treniraju. U narednom periodu moraju da odigraju sve zaostale utakmice, do početka drugog dela prvenstva. Nadamo se da više neće biti prekida kada su u pitanju trenažni proces i redovan sistem takmičenja – kaže Pecarski. 

Kikindskom klubu za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Budućnost“ nedavno je uručena donacija u vidu golova, lopti i naočara za golbal, a naš grad i SC „Jezero“ će ove subote, 23. januara biti domaćin prvenstva Srbije u ovom sportu: 

Oprema je veoma vredna i mnogo će značiti klubu „Budućnost“ za treninge i takmičenja. Golbal je zanimljiv paraolimpijski sport, koji je bio veoma trofejan u vreme stare Jugoslavije, a nadamo se da će to ponovo biti slučaj i u Srbiji. 

Golbal je timski sport koji se igra 3 na tri, svi brane svoj gol. Lopte su zvučne, kako bi slepa lica prepoznala odakle dolazi, a baca se rukom. Mogu ga igrati i osobe koje nemaju oštećen vid, a kako niko ne bi bio u prednosti nose se naočare da bi svi bili jednaki. Kikinda će u subotu na prvenstvu države ugostiti još sedam ekipa. 

U sklopu projekta koji zajednički realizuju Ministarstvo sporta i omladine i Savez za školski sport, mokrinska OŠ „Vasa Stajić“ dobila je donaciju u vidu dva rukometna gola, dve table i obruča, 40 lopti za 4 vrste sporta i mrežu za odbojku.

Ova donacija ima izuzetan značaj za rad sa decom na času fizičkog, kao i za popularizaciju dvoranskih sportova sa loptom. To je veoma korisno za svu decu, i onu koja se ne bave aktivno sportom. Na taj način će se upoznati sa svakom granom sporta, uz kvalitetnu opremu. 

 Javni konkurs koji je lokalna samouprava raspisala za sufinansiranje redovnih programa sportskih klubova, udruženja i organizacija je završen i uskoro će biti objavljeni rezultati:

Operativni deo ovog konkursa je završen. Gradsko veće će zasedati uskoro i na sajtu grada će biti objavljeni rezultati. Posle dužeg vremena, odmah će biti uhvaćen korak da januarska apanaža i sva sredstva legnu u tom mesecu – kaže Pecarski. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!