INFO Servis, Sport

Bravo Plavi! Rukometaši Kikinde Grindex šampioni Kupa Vojvodine

Rukometaši Kikinde Grindex osvojili su Kup Vojvodine. Kikinđani su u finalu u hali sportova “Tikvara“ u Bačkoj Palanci savladali superligašku ekipu “Jugovića“ iz Kaća sa 24:22 (15:14) i tako postali šampioni pokrajinskog rukometnog Kupa.

U vrlo dinamičnoj i kvalitetnoj utakmici, maestralnu partiju pružli su golman “Kikinde Grindex“, Mako Gaćinović, kao i krični igrač Nikola Vrgović, koji je postigao čak osam golova. Takođe, odličnu partiju imao je i kapiten kikindske ekipe, Stanimir Komarek, koji se obratio i prisutnoj publici u bačkopalanačkoj hali sportova:

Ovo je pobeda za naše navijače, one koji su nas uvek podržavali, veliku zahvalnost dugujemo onima koji viode naš klub i mojim momcima koji su pružili maksimum kako bismo osvojili ovaj Kup. Zaista sam srećan što smo uspeli da ostvarimo pobedu protiv našeg velikog rivala i nadam se da ćemo se takmičti sa njima naredne sezone u Arkus superligi – istakao je Komarek.

 

Nikola Vrgović je postigao osam golova na utakmici, dok su Stanimir Komarek i Ognjen Jovanović postigli po četiri gola. Tri puta precizan je bio Đorđe Gamber, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Dušan Ilijin i Aleksa Miković. Najboli igrač na utakmici, Marko Gaćinović postigao je jedan pogodak.

Rukometaši Kikinde Grindex nastaviće takmičenje u osmini finala Kupa Srbije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!