INFO Servis

Bebi-klub obradovao roditelje dece rođene u aprilu, maju i junu

Danas je u svečanoj sali Gradske kuća upriličena svečana dodela poklon paketa, koji sadrže opremu za bebe, roditeljima dece koja su na svet došla od 1. aprila do 30. juna ove godine. Kikindski Bebi klub već nekoliko godina sprovodi ovu akciju u okviru mera populacione politike, kako bi se roditeljima olakšale prve nedelje nakon dolaska prinove.

 

U trećoj ovogodišnjoj akciji podele bebi-paketa oprema za novorođenčad uručena je roditeljima 111 beba, koje su rođene u aprilu, maju i junu ove godine. Ramona Tot, članica Grdaskog veća zadužena za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici istakla je da je dodela poklon paketa roditeljima jedna od najvažnijih mera populacione politike lokalne samouprave:

Kikindski bebi-klub postoji već sedam godina, a ovim malim darom i znakom pažnje želimo da pokažemo da su nam najmlađi sugrađani najvažniji. Bebi-paketi se dodeljuju i roditeljima dece koja nisu rođena u Kikindi, ali imaju prebivalište u našem gradu-rekla je Tot.

Vrednost bebi-paketa iznosi oko 8 hiljda dinara, a sadrže pelene, torbu, peškir, “Radosnicu” i multifunkcionalnu stolicu. Lokalna samouprava ovu akciju sprovodi od 2014. godine.

 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!