INFO Servis

„Attendite“ puni punoletstvo, 18. broj biće predstavljen u „Kuriji“

Časopis Istorijskog arhiva „Attendite“ puni punoletstvo, a njegov 18. broj biće predstavljen u petak, 1. jula u Svečanoj sali „Kurije“, s početkom u 19 sati. Pored stručnih tekstova iz arhivistike, reč je i o napisima i temama iz istoriografije.

Pre svega, izdvajamo radove sa naučnog skupa održanog u Kikindi krajem prošle godine o istoriji srpskih migracija u Banatu od 15. do 18. veka. Potom priloge o administrativno-teritorijalnoj organizaciji vojvođanskog prostora 1918 – 1941. godine, o Srpskoj čitaonici u Velikoj Kikindi, ruskoj emigraciji čiji deo je stigao i u Kikindu nakon Prvog svetskog rata-rekao je za Ami Naxi radio direktor Istorijskog arhiva, Milan Srdić.

Prvi broj glasnika kikindskog arhiva objavljen je 2004. godine, s namerom da se javnost upozna sa istorijskom i kulturnom prošlošću Kikinde, ali i šire.

Na predstavljanju u „Kuriji“ govoriće: arhivski savetnik i kustos -istoričar Zoran Veljanović, istoričar – arhivista Srđan Sivčev, kao  i direktor Istorijskog arhiva Milan Srdić.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!