30. Sednica Skupštine grada Kikinde

Na 30. Sednici Skupštine grada Kikinde usvojeno je svih 28 tačaka dnevnog reda. Između ostalog, usvojen je konsolidovani budžet za 2022. godinu koji je iznosio oko tri i po milijarde dinara, a realizovan sa preko 90 procenata.

Kada se radi o prilivima i prihodima, u gradsku kasu prošle godine slilo se više od dve milijarde i 200 miliona, preko 340 miliona dinara više nego što je to bilo 2021. godine.  Što se tiče investicija, preko 150 miliona dinara utošeno je samo za vodovodnu infrastrkuturu, a preko 90 miliona smo utrošili za putnu infrastrukturu, između ostalog u novu industrijsku zonu, asfaltiranje i rehabilitaciju puteva po gradu i selima, kao i za semaforizaciju i postavljanje saobraćajne signalizacije – podsetila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde.

Iako nije bila tačka dnevnog reda,  na skupštinskom zasedanju povela se polemika između opozicije i aktuelne vlasti oko nedavne blokade računa Grada Kikinde, koja je nastala na osnovu izmirenja obaveza u iznosu od preko 200 miliona dinara prema jednoj građevinskoj kompaniji. Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, poručio je da će se na presudu uložiti zahtev za reviziju i podneti krivične prijave protiv odgovornih:

Do sada smo isplatili oko 90 miliona dinara, direktni i indirektni korisnici neće biti uskraćeni,  određene investicije ćemo prolongirati, ali ćemo sve ugovorne obaveze do kraja godine izmiriti – rekao je gradonačelnik.

Na 30. Sednici usvojeni su izveštaji o radu svih javnih ustanova u gradu, za 2022. godinu, a za novog direktora Centra za likovnu i primenjenu umetnost “Terra“ imenovan je Aleksandar Lipovan, master menadžer kulture i medija.

error: Content is protected !!