Mokrinčani najbolji na takmičenju “Šta znaš o saobraćaju“

Osnovna škola ’’Vasa Stajić’’ iz Mokrina ekipni je pobednik gradskog takmičenja ’’Šta znaš o saobraćaju’’, koje je na Gradskom trgu održano 50. jubilarni put. Mokrinčani su tako osvojili prenosni pehar. Najbolji pojedinci u svojoj kategoriji bili su Gordana Ristić iz OŠ ’’Vasa Stajić’’, Dejan Kerkez iz OŠ ’’Vuk Karadžić’’, Neda Ibrajer takođe iz OŠ ’’Vasa Stajić’’, kao i učenik te mokrinske škole, Marko Kokot. Pored dioploma i medalje, najbolji učenici nagrađeni su biciklom.

Nadmetanje osnovaca nižih i viših razreda u poznavanju saobraćaja, kako teorijskom tako i praktičnom, organizovali su Auto – moto klub ’’Kikinda’’,  Auto – moto savez Srbije D.O.O. ’’Banat’’ u saradnji sa Gradskom upravom Kikinda, dok je organizator ovog takmičenja na nacionalnom nivou Auto-moto savez Srbije:

– Najbolji pojedinci predstavljaće svoju školu i svoj grad na regionalnom takmičenju  koje će se održati u Kanjiži. Mi već 50 godina održavamo ovo takmičenje koje je iznedrilo najbolje učenike koji jako dobro poznaju saobraćajne propise i koji su se pokazali kao najbezbedniji u učešću u saobraćaju. Gradska uprava u Kikindi obezbedila je sredstva za realizaciju ovog takmičenja – istakao je Milivoj Linjački, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja Kikinde.

Na 50. takmičenju ’’Šta znaš o saobraćaju’’ drugo mesto pripalo je OŠ ’’Đura Jakšić’’, dok su trećeplasirani bili učenici OŠ ’’Vuk Karadžić’’.

error: Content is protected !!