Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. septembar

Danas je ponedeljak, 7. septembar

 

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana kikindska Hitna pomoć intervenisala je 33 puta. Na poziv pacijenata bila su 22 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 11 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana na svet je došla jedna devojčica.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku proteklog vikenda, registrovano je pet saobraćajnih nezgoda, po dve u Kikindi i Adi i jedna u Kanjiži. U pomenutim nezgodama tri lica su zadobila teške telesne povrede, dok su dve osobe lakše povređene. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži od 8 do 10 sati, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Braće Tatić, od Ive Lole Ribara do Kosovske, Braće Tatić, od Ive Lole Ribara do kućnog broja 34, Svetosavska, od Žarka Zrenjanina do Prizrenske, Svetosavska, od Ive Lole Ribara do Kosovske, Uglješe Terzina, od Ive Lole Ribara do Kosovske, Ive Lole Ribara, od Jovana Jovanovića Zmaja do Braće Tatić, Braće Tatić, od Vuka Karadžića do Ive Lole Ribara, kao i zgrade GA – 3 i  GA – 4. Od 10:30 do 12:30, struje neće biti u cetru grada: Nemanjina, od Đoke Radaka do Dimitrija Tucovića, desna strana Đoke Radaka, od Trga srpskih dobrovoljaca do Vojvode Mišića, Trg srpskih dobrovoljaca, od Nemanjine do kućnog broja 2, Trg srpskih dobrovoljaca brojevi 2, 4, 10, 12, 14, 16, 20, 22, Nemanjina, od Đoke Radaka do Žarka Zrenjanina, Vojvode Mišića, od Đoke Radaka do Žarka Zrenjanina, leva strana Đoke Radaka, od Nemanjine do Vojvode Mišića, Žarka Zrenjanina, od Svetosavske do Nemanjine, Svetosavska, od Žarka Zrenjanina do Galadske, i zgrada Galadska. 

FCC:

Kompanija FCC Kikinda obaveštava građane da se sakupljanje i transport komunalnog otpada sa teritorije grada Kikinde obavlja u dve smene. Prva smena je od 6 sati ujutru, a druga od 14 časova. 

JP „Autoprevoz“:

Javno preduzeće „Autoprevoz“ obaveštava putnike da se od danas privremeno ukidaju sledeći polasci: Rusko Selo u 8, 10:30 i 17:00, Sajan u 7:35, 13:20 i 17:00, Bašaid i Banatska Topola u 6:55, 11:20 i 13:20 i Mokrin u 8:00, 11:00, 13:20 i 17:00. Takođe od danas, polasci u 12:00 za Mokrin i u 12:20 za Rusko Selo i Nove Kozarce, Bašaid, Banatsko Veliko Selo i Nakovo u 12:20 pomeraju se na 12:30. Autobusi koji su saobraćali u 19:20 ka Mokrinu, Sajanu, Ruskom Selu (kružno) i Bašaidu od sada kreću u 18:30. 

Gerontološki centar:

Posete u trajanju od 15 minuta ponovo su dozvoljene u dvorištu Gerontološkog centra, uz sve mere zaštite, koje podrazumevaju nošenje zaštitne maske i vizira. Posete moraju biti zakazane, pozivom na broj: 0230/315-067. Posete se mogu realizovati svakog dana, kada su vremenski uslovi povoljni, u periodu između 10 i 18 sati. Korisnik može imati najviše dve posete nedeljno.

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Izbor najlepšeg izloga u gradu:

Uoči manifestacije „Dani ludaje“ lokalna samouprava je i ove godine raspisala Konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Zainteresovani mogu da se prijave na broj: 410-241 ili na mejl: [email protected], najkasnije do utorka, 15. septembra.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,56 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 5. kola Vojvođanske lige Istok „Kikinda 1909“ je na gostovanju u Sutjesci ubedljivo savladala „Radnički“, rezultatom 4:0, i zauzela prvu poziciju na tabeli. ŽAK je posle tri vezana poraza ostvario prvu pobedu u sezoni, savladavši na svom stadionu „Proleter“ iz Banatskog Kralovca rezultatom 3:1. 

U Srpskoj ligi Vojvodina „Sloboda“ je u Novim Kozarcima izgubila 3:0 od „Omladinca“ iz Novih Banovaca, dok je velikoselska „Kozara“ u Kanjiži pobedila „Tisu“ 2:1. 

U okviru Kupa Srbije odbojkašice „Kikinde“ poražene su od novosadskog OK „FOK“, rezultatom 3:0. Kikinđankama je ovo bio prvi zvanični meč od uvođenja mera i prekida utakmica prošle sezone. Odbojkašice će narendih nešto više od mesec dana do početka ligaškog dela iskoristiti za uigravanje. 

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 30 stepeni. Uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u utorak pre podne i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom ili lokalnim pljuskovima i manjim padom temperature.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike će imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike i osetlјive osobe, pa im se savetuje oprez. Glavobolјa i bolovi u mišićima i zglobovima su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se maksimalna koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!