Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. januar

Danas je utorak, 5. januar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Tucindan, praznik na koji se kolje i priprema pečenica za Božić. Tucindan je nazvan tako jer se tog dana životinja za pečenje prvo tukla ušicama sekire preko grudvice soli u platnenoj vrećici stavljenoj na njeno čelo, pa se onda tako ošamućena klala. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta. Na poziv pacijenata bilo je 20 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 građana. 

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna beba. Kako saznajemo, na svet je došao dečak.

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovane su četiri saobraćajne nezgode, po jedna u Kikindi i Kanjiži, sa pričinjenom materijalnom štetom, i dve u Senti, u kojima je bilo i povređenih lica.  

Smanjen broj dnevnih pregleda i novih slučajeva koronavirusa:

Epidemiološka situacija u našem gradu je i dalje vanredna, ali sa tenedencijom stabilizacije. Prema jučerašnjim podacima Zavoda za javno zdravlje, od 2 436 aktivnih slučajeva u Severnobanatskom okrugu u Kikindi je više od polovine, 1 323. Nakon našeg grada, najviše je aktivnih slučajeva koronavirusa u Senti, 293, u Adi je aktivno 288 slučajeva, u Čoki  219, Novom Kneževcu 168 slučajeva, dok ih je najmanje u Kanjiži, odnosno 145. 

Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Radno vreme kovid ambulanti biće nepromenjeno i tokom praznika. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom i praznicima i primaće i ostale pacijente, takođe od 7 do 20 sati.  

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini biće održana u ponedeljak, 11. januara u Crvenom krstu, u periodu od 8:30 do 13 sati. 

FCC:

Kompanija FCC obaveštava korisnike da će blagajne 6. januara raditi skraćeno, do 13 časova, dok će 7. januar biti neradan dan. Za Sektor operative, odnosno sakupljanje komunalnog otpada, neradan dan je 7. januar.

JP „Kikinda“:

Parking u zoniranim delovima grada će se 6. januara naplaćivati do 12 časova, a 7. januara se neće naplaćivati. Službe vodovoda i kanalizacije dežuraće tokom praznika 24 sata, a za sve informacije i eventualne kvarove, dostupni su brojevi pozivnog centra 062/88-44-891 i 062/88-44-888.

Autoprevoz Kikinda:

Autobusi JP „Autoprevoz“ za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Na Božić, 7. januara do Beograda će ići autobusi u 7, 13:40 i 16:40, a za Kikindu u 11:30, 17 i 20 sati. Red vožnje 7. januara do Novog Sada će biti kao nedeljom. Prigradski saobraćaj će takođe saobraćati po redu vožnje za nedelju. 

Datumi isplate decembarskih penzija:

Penzionerima samostalnih delatnosti penzije će biti uplaćene danas na tekuće račune, a takođe danas počinje i isplata na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta. Poljoprivrednim i vojnim penzionerima isplata počinje 6. januara na tekuće račune, kao i na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta. Isplata penzije za decembar za penzionere iz kategorije zaposlenih počinje 9. januara uplatom na tekuće račune u bankama, a u ponedeljak, 11. januara počinje i isplata penzija na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Grad raspisao konkurs za studentske stipendije:

Komisija za dodelu stipendija Grada Kikinde raspisala je Javni konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova, za školsku 2020/2021. godinu. Konkurs je otvoren do ponedeljka, 11. januara. Pravo učešća na Javnom konkursu imaju: studenti prve godine studija koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija; studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 u prethodnoj godini studija, i studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su slabijeg materijalnog stanja. Detaljnije o uslovima i potrebnoj dokumentaciji možete pročitati na našem sajtu amiraio.rs ili na zvaničnom sajtu grada

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ obaveštava korisnike da neće raditi do krajaove sedmice. Prvi radni dan u 2021. godini biće ponedeljak, 11. januar. 

Narodni muzej:

Kikindski Narodni muzej danas je otvoren od 10 do 20 sati, sutra će raditi od 10 do 15, a četvrtak, 7. januar je neradan dan. 

Kursna lista:

Dinar prema evru vredi danas isto kao u ponedeljak i zvanični srednji kurs iznosi 117,5783 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Pre podne postepeno razvedravanje, sredinom dana i posle podne pretežno sunčano. Sutra oblačno, povremeno s kišom.

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim, srčanim i psihičkim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba je moguće smanjenje radne sposobnosti. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se pojačana koncentracija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!