INFO GRAD KIKINDA, 4. avgust

Danas je četvrtak, 4. avgust

Kovid ambulanta:

Radno vreme kovid ambulante kod Tehničke škole je od 7 do 22 sata, a telefon za informacije je 0230/316-204. 

Crveni krst:

Danas će od 8:30 do 13 sati u Crvenom krstu biti održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vanredna akcija zakazana za utorak, 9, dok će još jedna redovna biti organizovana 15. avgusta. Nedostaju krvne grupe A i O, kao i sve negativne krvne grupe. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 5. avgusta, od 8 do 10 sati, bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Vojvode Putnika, od Jaše Tomića do Nikole Pašića, i Nikole Pašića, od Braće Laković do Vojvode Putnika. 

Obeležavanje godišnjice pogibije Velikokikindskog partizanskog odreda:

Polaganjem venaca na Simićevom salašu, danas će u 10 časova kikindski SUBNOR i lokalna samouprava obeležiti 81. godišnjicu pogibije pripadnika Velikokikindskog partizanskog odreda, koji je formiran 28. jula 1941. godine. Na čelu Partizanskog odreda bili su komandant Uglješa Terzin i politički komesar Rada Trnić, koji su, kao i većina boraca iz odreda poginuli na današnji dan na Simićevom salašu. 

Raspust u Kikindi:

Učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti iz seoskih mesnih zajednica, mogu da iskoriste pravo besplatnog prevoza do grada i posete različite programe koji se organizuju tokom manifestacije „Kikindsko leto“. Kartice „Raspust u Kikindi“, koje je potrebno pokazati u autobusu da bi se ostvarilo pravo na besplatan prevoz, učenici i studenti mogu preuzeti u kancelarijama seoskih mesnih zajednica. 

Sajam unikatnih rukotvorina:

U petak, 5. avgusta, u periodu od 9 do 18 časova, na platou ispred Kulturnog centra biće održan Sajam unikatnih rukotvorina. 

Promocija „Dana piva“:

Turistička organizacija Zrenjanina predstaviće Kikinđanima svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani piva“ u petak, 5. avgusta sa početkom u 18.30, na Trgu ispred Muzeja. 

Koncert KUD-a Mokrin:

U ovkviru manifestacije „Kikidnsko leto“ u petak, 5. avgusta u dvorištu Narodnog muzeja biće održan koncert KUD „Mokrin“. Početak je u 20 sati, ulaz je slobodan. 

Rođendan Kancelarije za mlade:

Кancelarija za mlade i lokalna samouprava u petak, 5. avgusta u dvorištu Kulturnog centra, sa početkom u 22.30, organizuju žurku povodom trinaestog rođendana Кancelarije za mlade. Nastupiće pevačica Edita Aradinović i di-džej Luka Momčilov, naš sugrađanin, iz organizacije NS Party Team. Ulaz je slobodan. Žurka je humanitarnog karaktera, na ulazu će biti postavljena kutija, u koju će posetioci moći da ubace svoj dobrovoljni prilog. Sva prikupljena novčana sredstva će biti uplaćena organizaciji Budi human, na račun našeg sugrađanina Arsena Tanackova.

Dečja pijaca:

Kulturni centar Kikinda obaveštava najmlađe sugrađane da ove subote, 6. svgusta, neće biti organizovana dečja pijaca. Naredna će biti održana u subotu, 13. avgusta. 

Noćni bazar:

U subotu, 6. avgusta, od 18 do 23.30 na Trgu će biti organizovan Noćni bazar, u okviru kojeg će lokalni preduzetnici izložiti svoje proizvode. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 7. avgusta biće izvedena predstava „Medvedova ženidba“. Početak je u 19 časova. 

Sport:

Sportski savez Kikinde organizovaće Noćni turnir u basketu 3 na 3, koji će biti održan od 10. avgusta na Trgu. Prijavljivanje ekipa traje do 8. avgusta, a kotizacija po ekipi iznosi 5 000 dinara. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave najkasnije do 8. avgusta putem sledećih brojeva telefona: 060/ 616 09 44 ili 065/289 89 12.

Sportski centar „Jezero“ i ovog leta organizovaće „Invictus challange“, takmičenje slično nekada popularnim “Igrama bez granica”, koje će biti održano od 5. do 7. avgusta. Takmičenje u petak i subotu na bazenima počinje u 19 sati, dok će u nedelju, 7. avgusta, od 18 sati na Starom jezeru biti održana trka sa preprekama za decu. Prijave su besplatne, a ekipe za takmičenje na otvorenim bazenima mogu da se prijave na broj telefona: 065/ 526 81 20. Pobednička ekipa predstavljaće Кikindu u Novom Sadu na finalnom takmičenju 27. avgusta. Za dečju trku sa preprekama prijavljivanje je na dan takmičenja, od 16 do 18 sati. 

Vreme:

Sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 34 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Glavobolјa i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se izbegavanje većih fizičkih napora i dodatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

error: Content is protected !!