Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 29. decembar

Danas je utorak, 29. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27  puta. Na poziv pacijenata bilo je 18 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 9 građana. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučrašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovane su 2 saobraćajne nezgode (Senta i Čoka) u pomenutim nezgodama pričinjene su materijalne štete, jedno lice je teško povređo.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži  danas od 9:30 do 10:30 bez struje će ostati korisnici u Ulici Ive Lole Ribara u Banatskom Velikom Selu, od Srpskih ratnika do Petra Kočića, a od 12 do 13 sati, struju neće imati potrošači u Nakovu, neparna strana Glavne ulice, od Marka Jokića do Stojana Matića. 

Dodeljena gradska priznanja u ovkiru svečanog obeležavanja Dana grada:

Juče je u okviru svečanog obeležavanja Dana grada upriličena dodela nagrade grada Kikinde, kao i priznanja za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, preduzetništva, humanitarnog rada i sporta. Najviše gradsko priznanje pripalo je direktorici Zavoda za javno zdravlje dr Sandri Radlović, za požrtvovanost u očuvanju zdravlja sugrađana. Bračni par Vesna i Radovan Krstin iz Iđoša nagrađeni su prizananjem „Melanija Nikolić Gajčić“, za humanost i dobročinstvo. Vitomir Radak nagrađen je priznanjem „Dr Pavle Kenđelac“ za izuzetne rezultate postignute u oblasti obrazovanja. Priznanjem „Jovan Ćirilov“, za izuzetan doprinos očuvanju kulturnog i pozorišnog identiteta Kikinde, grad je nagradio Vladimira Crnomarkovića, koji je svojim radom i angažovanjem u Narodnom pozorištu ostavio neizbrisiv trag u radu ove ustanove kulture. Za požrtvovanost u medicini i brigu o najmlađim Kikinđanima priznanje „Dr Ranko Petrović“ dobila je neonatolog, dr Gordana Bistričić. Za dugogodišnji prduzetnički rad i primer uspešne kompanije, priznanjem „Stefan Bon“ nagrađena je Destilerija Hubert 1924 iz Banatskog Velikog Sela. Mlad i perspektivan atletičar Nemanja Konstantin ovogodišnji je laureat prizananja „Nika Mirkov“, za izuzetne rezultate u oblasti sporta. Priznanje grada Kikinde za neizbrisiv trag u životima Kikinđana, posthumno je dodeljeno dr Jandriji Lukaču, prvom radiologu u kikindskoj Bolnici.

Smanjen broj dnevnih pregleda i novih slučajeva koronavirusa:

Zbog manjeg broja dnevnih pregleda pacijenata sa simptomima koronavirusa kao i smanjenog broja novih slučajeva, kovid ambulante rade izmenjeno. Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom i praznicima. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u Kikindi u toku proteklog vikenda 4 para sklopila su brak. 

„Deca deci“, akcija Crvenog krsta:

Crveni krst Kikinda i ove godine pokreće akciju „Deca deci“. Pridružite se ovoj humanitarnoj akciji kupovinom čestitki po ceni od 60 dinara sa kovertom. Čestitke su dostupne u Crvenom krstu Kikinda, u Nemanjinoj ulici broj 4, a u ponudi je pet motiva najlepših dečijih radova Likovne radionice. Od prikupljenog novca biće kupljena oprema za Porođajno odeljenje. 

Dečje pozorište „Lane“:

Dečje pozorište „Lane“ u četvrtak, 31. decembra, sa početkom u 11 sati u dvorištu ovog teatra organizuje doček dečje Nove godine. Mališane očekuje zabava uz muziku, čaj, keksiće, glumce i animatore. 

Kulturni centar:

Sva deca koja su učestvovala na novogodišnjem recitatorskom konkursu Kultrunog centra biće nagrađena paketićima. Pokloni se mogu preuzeti u sredu, 30. decembra, od 12 do 14 sati, u prostorijama Kulturnog centra. 

Sport:

Teniski savez Vojvodine proglasio je našu sugrađanku Stašu Terzić za najbolju teniserku u pokrajini u 2020. godini, u rangu do 10 godina. Na zvaničnoj listi Teniskog saveza Srbije Staša se nalazi na drugom mestu. 

Takmičari Streljačke družina „Kikinda“ ostavrili su poteklog vikenda zapažene rezultate u trećem kolu Kupa Srbije i na „Trofeju Beograda“. Duško Petrov je na oba nadmetanja osvojio zlatne medalje. Stanislava Popov je osvojila jedno najsjanije i jedno srebrno odličje u juniorskoj konkurenciji, dok je Jelena Tomić osvojila srebrnu medalju u konkurenicji seniorki. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5697 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, obavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas posle oblačnog jutra dan biti pretežno sunčan i topao uz umeren južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 8, najviša dnevna oko 15 stepeni. Uveče i tokom noći uz povećanje oblačnosti ponovo se očekuje slaba kiša.

Bioprognoza:

Očekivana biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi i promenjlјivo raspoloženje su očekivane meteoropatske reakcije.Preporučuje se povećana pažnja u saobraćaj

Pratite nas FB
error: Content is protected !!