Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 28. februar

Danas je petak, 28. februar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 45 puta, 30 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.  

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Održana 26. sednica Skupštine grada:

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, poslednjoj u ovom sazivu, odbornici su usvojili izveštaj o radu zaštitnika građana za prošlu godinu, odluku o utvrđivanju visine zakupnine za davanje u zakup fiskulturnih sala u školama, odluku da manifestacija „Sportske igre mladih“ bude od posebnog značaja za grad, kao i odluku o zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda u selima, u iznosu od skoro 152 miliona dinara. Ta sredstva namenjena su izgradnji postrojenja za kondicioniranje pijaće vode i rekonstrukciju crpnih stanica u selima. Na taj način, uporedo sa rešavanjem kvaliteta vode za piće u Kikindi, biće rešeno pitanje kvalitetnog vodosnabdevanja u seoskim mesnim zajednicama. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu došlo je 116 potencijalnih davalaca. Dragocenu tečnost darovalo je njih 98, dok ostali to nisu mogli iz medicinskih razloga. Naredna akcija zakazana je za pondeljak, 9. mart. 

Opštinsko udruženje penzionera „Kikinda“:

Stariji sugrađani sa teritorije našeg grada, preko Opštinskog udruženja penzionera „Kikinda“ mogu da, pod povoljnim uslovima i na odloženo plaćanje do 10 rata, nabave ugalj, ogrevno drvo, prehrambene proizvode i drugo. Takođe, mogu se prijaviti i za besplatno banjsko lečenje, očne preglede, merenje krvnog pritiska. Za sve informacije možete se obratiti lično u Udruženju, na adresi Vojvode Putnika 37 ili na broj: 421-442. Radno vreme Udruženja je: ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati. 

Koncerti i predstava poklon za Dan žena:

Dva dana uoči Dana žena, u petak, 6. marta, lokalna samouprava organizuje koncert popularne pevačice Nede Ukraden. U nedelju, 8. marta, takođe u hali „Jezero“ kocert će održati grupa „Piloti“. Početak oba koncerta je u 20 sati, ulaz je besplatan. Na Dan žena, u Narodnom pozorištu biće izvedena predstava „Ljubav do groba“, sa Snežanom Savić, Milenkom Pavlovim i Marinom Vodeničar u glavnim ulogama. Početak je u 18 sati, ulaz je slobodan. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 29. februara biće predstava „Sumnjivo lice“. Početak je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Lutkarska predstava za decu i odrasle „Supermiš“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 1. marta. Početak je u 17 časova. 

Sport:

U okviru poslednjeg kola Prve vojvođanske lige, odbojkaši „Kikinde“ će u subotu, 29. ferbuara, sa početkom u 16 sati, u hali Sportskog centra „Jezero“ igrati protiv ekipe „Partizan 2“ iz Bača. MOK „Kikinda“ poziva navijače da dođu u što većem broju i bodre ih do 14. uzastopne pobede. 

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 29. februara, sa početkom u 18 sati, u Leskovcu igraju protiv ekipe „Dubočica 54“. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5400 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Nakon oblačnog jutra, popodne razvedravanje. Maksimalna temperatura danas 8 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje da smanje uobičajene aktivnosti i redovno sprovode terapiju. Od meteoropatskih reakcija mogu se očekivati poremećaj sna, reumatski bolovi i nervoza. Pojačan oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!