Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 26. jul

Danas je ponedeljak, 26. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 18 pregleda,  dok je u ambulanti pomoć zatražilo 7 građana. 

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku proteklog vikenda, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovano jke pet saobraćajnih nezgoda (četiri u Kikindi, jedna Kanjiža). U pomenutim nezgodama četiri lica su lakše povređena, dok je jedno lice zadobilo teške telesne povrede. Registrovana su  dva požara sa pričinjenom materijalnom štetom u Padeju i Kanjiži.

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada od danas do četvrtka kontejneri će biti postavljeni na sledećim lokacijama u Mokrinu: ugao ulica Đure Jakšića i Uroša Kuzmanova, ugao ulica Branka Radičevića i Nikole Tešina, ugao ulica I. L. Ribara i Svetog Save i u Ulici 2. Oktobar, a od četvrtka, 29. jula do nedelje, 1. avgusta: ugao ulica Svetog Save i Dimitrija Tucovića, ugao ulica J. J. Zmaja i Dositeja Obradovića, ugao ulica Prvomajska i Beogradska i ugao ulica Prvomajska i Sonje Marinković. U toku akcije moguće je premestiti kontejnere na druge lokacije, ako je to potrebno. Nakon Mokrina, akcija će 2. avgusta biti nastavljena u Nakovu. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Danas će u prostorijama Crvenog krsta od 8:30 do 13 sati biti održana akcija doborvoljnog davanja krvi.  Zalihe dragocene tečnosti su u letnjim mesecima na minimumu, pa se pozivaju građani da se odazovu akciji u što većem broju. 

Održana 12. sednica Skupštine grada:

Na 12. sednici gradskog parlamenta odbornici su usvojili konsolidovani izveštaj o izvršenju odluke o gradskom budžetu za prvu polovinu godine. Dijana Jakšić Кiurski, zamenica gradonačelnika, ocenila je da se budžet u analiziranom periodu dobro punio i da će dosegnuti planiran iznos od 2,6 milijarde dinara. Ona je na sednici najavila da će druga polovina godine biti u znaku investicija, za koje je opredeljeno oko 500 miliona dinara. Izgradnja fabrike vode je započela, a očekuje se i početak radova na rekonstrukciji dela Opšte bolnice, odnosno na sanaciji Infektivnog, Dečjeg i odeljenja Fizijatrije. U ove radove biće uloženo više od 270 miliona dinara. Najavljeno je i ulaganje sredstava u iznosu od 50 miliona dinara u rehabilitaciju saobraćajnica na teritoriji grada, kao i završetak radova na gradskoj pijaci. 

Podela bebi-paketa:

Danas će u svečanoj sali Gradske kuće, u terminima od 10 i 11 časova, biti upriličena dodela 111 poklon paketa sa opremom za bebe roditeljima dece rođene u aprilu, maju i junu. 

NSZ:

U okviru mera aktivne politike zapošljavanja, raspisana su dva javna poziva, koja će biti finansirana od strane lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje. Jedan se odnosi na javne radove za osobe sa invaliditetom, koji je otvoren d0 30. jula, dok će javni poziv vezan za stručnu praksu biti otvoren do utroška sredstava. Ukupan budžet za ove namene je preko 5,7 miliona dinara, od čega su 3 miliona sredstva iz gradske kase, dok je ostatak obezbedilo nadležno Ministarstvo. Preko 3,5 miliona dinara biće izdvojeno za finasiranje javnih radova, a ostatak za stručnu praksu. Dvadeset tri lica, osoba sa invaliditetom, moći će da budu angažovana za javne radove, a sedmoro mladih za stručnu praksu. Detalji javnih poziva mogu se pronaći na sajtu grada

Pozorište dvorište:

Od danas do petka, 30. jula svake večeri od 19 sati u dvorištu Kulturnog centra Dečje pozorište „Lane“ će izvoditi svoje predstave. Večeras će na repertoaru biti „Medvedova ženidba“, a u utorak „Čarobni tim“. Ulaz je besplatan. 

Letnji bioskop:

Na repertoaru letnjeg bioskopa u dvorištu Biblioteke u utorak, 27. jula biće kriminalistička drama „Istinita priča o Kelijevoj bandi“. Početak je u 21 sat, ulaz je besplatan. 

Sport:

Predstavnik Bosne i Hercegovine, Damir Stroil, pobednik je 19. Strongmen Evrokupa, koji je održan proteklog vikenda u Novim Kozarcima. Za titulu najjačeg čoveka borilo se šestoro takmičara iz četiri zemlje borilo se u šest atraktivnih disciplina.

Noćni turnir u malom fudbalu u Iđošu počinje u subotu, 31. jula, kotizacija po ekipi je 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do 30. jula, kada će biti obavljen i žreb. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Iđoš i lokalne samouprave, a ekipu koja osvoji prvo mesto očekuje nagrada od čak 160 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa dobija 50 000, a treća 30 000 dinara. Sve informacije se mogu dobiti na: 064 317 84 43

Uprava OFK “Kikinde“ obaveštava sve navijače, ljubitelje fudbala, prijatelje kluba i ostale zainteresovane da je počela prodaja sezonskih karata za takmičarsku sezonu 2021/22. Kikindski klub se od ove sezone takmiči u Srpskoj ligi – Vojvodina, koja je treći stepen fudbalskog takmičenja u Srbiji. Sezonske karte važe za sve prvenstvene utakmice koje se igraju na stadionu OFK “Kikinda“ i koštaju 2.500 dinara. Sezonske karte važiće i za utakmice KUP-a, dok će cena pojedinačnih ulaznica iznositi 200 dinara. Sve informacije za kupovinu sezonskih karata mogu da se dobiju na brojeve telefona: 064/99-75-175 i 064/27-92-822.

Vreme:

Pretežno sunačno sa pojačanim južnim vetrom i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 36 stepeni. 

Bioprognoza: 

Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha neće pogodovati hronično obolelim i osetlјivim osobama. Srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolјe. Preporučuje se boravak u hladovini ili klimatizovanim prostorijama (naročito u periodu od 11 do 17 časova), kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!