Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 25. februar

Danas je četvrtak, 25. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 14  pregleda, dok je 12 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Radosne vesti:

U Kikindi su u toku jučeršanjeg dana rođene dve bebe (dečak i devojčica).

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode, u Kikindi, Kanjiži i Adi, u kojima je pričinjena materijalna šteta. 

Održano finale kviza „Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo“:

Juče je u Kulturnom centru održano finale kviza „Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo“, koji je organizovala Kancelarija za mlade. Među najbolje četiri plasirale su se osnovne škole „Vasa Stajić“, „Slavko Rodić“, „Sveti Sava“ i „Jovan Popović“, a pobednici su učenici iz Mokrina. 

Gradonačelnik uručio studentima ugovore o stipendiranju: 

Studenti koji su ispunili uslove Javnog konkursa, koji je početkom godine raspisala lokalna samouprava, potpisali su juče u Gradskoj kući ugovore o stipendiranju. Studenti, njih 158, će u narednom periodu, u 8 jednakih mesečnih rata, primati iznos od 8.500 dinara.

Za članove Udruženja „Srpski ratni veterani“ besplatno testiranje na prisustvo antitela:

Udruženje „Srpski ratni veterani“ u našem gradu obaveštava članove, koji su zainteresovani da urade testiranje na pristustvo antitela na koronavirus, da mogu radnim danima od 11 do 14 sati da se jave u kancelariji Udruženja, koja se nalazi na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 10 kancelarija broj 1 ili putem telefona 502-011. Akcija traje do kraja februara i besplatna je za ratne veterane. 

Grad raspisao konkurs za dodelu sredstava za podsticaj mladih talenata:

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde. Finansiranje, sufinansiranje, podrška, pomoć ili podsticaj mogu se odobriti u oblasti nauke, kulture i umetnosti. Minimalan iznos sredstava koji se može odobriti pojedincu  je 10.000 dinara, dok maksimalan iznos koji se u toku godine može odobriti pojedincu iznosi 100.000 dinara. Konkurs je otvoren do utroška sredstava. Više o opštim i posebnim uslovima konkursa, kao i potrebnoj dokumentaciji, možete pročitati na zvaničnoj internet prezentaciji grada kikinda.org.rs. 

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje Književni klubić, program namenjen deci uzrasta od 4 do 8 godina. Radionica ima za cilj podsticanje prečitalačkih sposobnosti, razvijanja čitalačkih navika i podizanja stepena razumevanja pročitanog. Zbog epidemiološke situacije broj mesta je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti lično ili na i- mejl kultura@kibilioteka.org.rs . Prijava traje do 1. marta. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Priprema počinje u martu i traje do juna, a obrađuje se kompletno gradivo koje će biti na završnom ispitu. Sa maturantima će raditi Slobodan Tomić, profesor srpskog jezika i književnosti i Dunja Brkin Trifunović, profesor srpske književnosti i jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju Biblioteke, najkasnije do 1. marta. Priprema je besplatna za članove Biblioteke. Telefon za informacije 0230/316-082.

Narodno pozorište: 

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi u petak, 26. februara biće „Smrt čoveka na Balkanu“. Početak predstave je u 19 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Zbrka u šumi“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 28. februara, u terminima od 17 i 19 sati. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs 117,5755 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.  

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ sutra u Beogradu igraju protiv „Crvene zvezde“, u okviru plej aut faze takmičenja u Arkus superligi Srbije. 

Nakon završenog regularnog dela Prve srpske lige, košarkaše “Velike Kikinde“ očekuje plej aut faza takmičenja. U subotu od 17 sati kikindski košarkaši igraće u Bačkoj Topoli protiv KK „Topola“. 

Vreme:

I danas pretežno sunčano i toplo. Temperatura do 17 stepeni. 

Bioprognoza: 

Nastavlјa se period sa povolјnim uticajem biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom, kao i astmatičarima u jutarnjim satima.Kod osetlјivih osoba mogući su zamaranje i glavobolјa. Preporučuju se umerene aktivnosti i slojevito odevanje u skladu sa dnevnom temperaturom vazduha.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!