Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 24. januar

Danas je ponedeljak, 24. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata bilo je 19 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 16 građana. 

Radosne vesti:

U toku proteklog vikenda u kikindskom porodilištu na svet su došle dve bebe ( dva dečaka).

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 13 do 14 sati bez struje će ostati korisnici u Mokrinu, u ulicama Svetog Save, od Živice Kodranova do Dositeja Obradovića, i Dositeja Obradovića, od Svetog Save do Jovana Jovanovića Zmaja. U utorak, 25. januara, od 8:30 do 9:30 električnu energiju neće imati potrošači u Kikindi u ulicama: Nikole Pašića, od Braće Laković do kraja ulice, i Jugovićeva, od Nikole Pašića do polovine ulice. 

Upis prvaka:

Iz Gradske uprave obaveštavaju roditelje dece rođene od 1. marta 2015. do 29. februara 2016. godine da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 15. februara. U prvi razred školske 2022/2023. godine upisuju se deca koja do početka školske godine 1. septembra imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina, ali mogu se upisati i deca ispod šest i po godina, ali nakon provere spremnosti koju vrši psiholog škole. Za sva dodatna obaveštanja, roditelji i staratelji đaka prvaka mogu obratiti osnovnim školama, gde se i obavlja prijavljivanje za upis svakog radnog dana od 8 do 14 sati.

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2004. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju, najkasnije do 28. februara. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1992. do 2003. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 13 časova, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37.

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas, 24. januara iznosi 117,5865 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano  i hladno. Najviša temperatura u Kikindi biće minus 1 stepen. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni i kardiovaskularni bolesnici. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!