Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. jul

Danas je utorak, 20. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su  35 puta. Na poziv pacijenata obavljen je 19 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 16 građana. 

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođen je dečak.

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovan je jedan požar u kojem su izgorele dve traktorske prikolice sa balama slame.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 12 do 13 sati bez struje će ostati korisnici u Kikindi, u ulicama: Marije Bursać, Vašarište, Braće Opsenice, kao i naselje Kolonija. 

Isplata socijalnih davanja:

Danas će biti isplaćena sledeća socijalna davanja za jun mesec: osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada, dodatak za negu i pomoć drugog lica, kao i novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda sklopljena su tri braka. Dva para venčala su se u Kikindi, a jedan u Ruskom Selu. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje je, prateći aktuelne trendove u oblasti digitalizacije i informaciono-komunikacionih tehnologija, 20. maja 2021. godine organizovala Virtuelni sajam zapošljavanja, uz podršku globalnog Programa „Migracije i razvoj“ koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ. Uzimajući u obzir pozitivne efekte sajma, kao i veliki broj popunjenih Upitnika o zadovoljstvu učesnika Virtuelnog sajma, sa pohvalnim komentarima, Nacionalna služba za zapošljavanje i u narednom periodu planira sprovođenje novih sajamskih manifestacija u digitalnom formatu i drugih inovativnih pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja koji pružaju nezaposlenim licima mogućnosti za zapošljavanje, a poslodavcima obezbeđuju kompetentne kadrove. 

Javni poziv za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji našeg grada:

Lokalna samouprava raspisala je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Kikinde. Poziv je otvoren do 23. jula. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa. Javni poziv za fizička lica biće raspisan početkom ili sredinom avgusta. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kikinde. 

Konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom:

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo da konkurišu imaju državljani Srbije, sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje, mlađi od 45 godina i koji nemaju nekretninu u svom vlasništvu. Zainteresovana lica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom treba da nađu objekat, dogovore se sa prodavcem oko uslova i cene i da se nakon toga obrate Gradskoj upravi. Sve informacije mogu se dobiti u IV Mesnoj zajednici ili putem telefona 321 374. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u kikindskoj Biblioteci, ukoliko to vremenske prilike dozvole, večeras će biti prikazana argentinska kiminalistička drama „Klan“. Početak je u 21 sat. 

Kulturni centar:

Kulturni centar organizuje radionicu modernog plesa, pod nazivom „Ludi letnji ples“, namenjenu deci uzrasta od 7 do 14 godina. Prijave traju još danas, a informacije možete dobiti na: 065/ 950 78 77. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs je danas 117,6524 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Noćni turnir u malom fudbalu u Iđošu počinje u subotu, 31. jula, kotizacija po ekipi je 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do 30. jula, kada će biti obavljen i žreb. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Iđoš i lokalne samouprave, a ekipu koja osvoji prvo mesto očekuje nagrada od čak 160 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa dobija 50 000, a treća 30 000 dinara. Sve informacije se mogu dobiti na: 064 317 84 43

Uprava OFK “Kikinde“ obaveštava sve navijače, ljubitelje fudbala, prijatelje kluba i ostale zainteresovane da je počela prodaja sezonskih karata za takmičarsku sezonu 2021/22. Kikindski klub se od ove sezone takmiči u Srpskoj ligi – Vojvodina, koja je treći stepen fudbalskog takmičenja u Srbiji. Sezonske karte važe za sve prvenstvene utakmice koje se igraju na stadionu OFK “Kikinda“ i koštaju 2.500 dinara. Sezonske karte važiće i za utakmice KUP-a, dok će cena pojedinačnih ulaznica iznositi 200 dinara. Sve informacije za kupovinu sezonskih karata mogu da se dobiju na brojeve telefona: 064/99-75-175 i 064/27-92-822.

Vreme:

I danas promenjivo oblačno, sa povremenom kišom, posle podne razvedravanje. Najviša temperatura u Kikindi biće 28 stepeni. 

Bioprognoza: 

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!