Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 2. jun

Danas je sreda, 2. jun 

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na svet su došle dve bebe (dečak i devojčica).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 22 pregleda, dok je 17 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikidnskog Zavoda za javno zdarvlje u našem gradu aktivno je 49 slučajeva koronavirusa. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 9 sati bez električne energije biće potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Čanadska, od Đure Jakšića do Braće Bogaroški, i Braće Bogaroški, od Čanadske do broja 58.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode (Kikinda i Senta).

Provera sistema za javno uzbunjivanje:

Gradski štab za vanredne situacije obaveštava javnost da će se, od strane operativnog centra 112 u Kikindi, danas, 2. juna u 12 časova, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga vršiti provera ispravnosti sirena za uzbunjivanje, emitovanjem znaka „prestanak opasnosti“ jednoličnim tonom, u trajanju od 60 sekundi. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji puta Kikinda – Banatska Topola, na deonici od raskrsnice za Tobu do Banatske Topole, u ukupnoj dužini od 3,2 kilometra, saobraćaj će se odvijati u narednom periodu usporeno, u obe trake.

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će danas od 8 do 15 sati, kod pijace u Mikronaselju pu biti neprohodan u oba pravca, zbog radova na rekonstrukciji toplovoda. Mole se vlasnici vozila i dostavnih vozila za prodavnice i pijacu, da svoje potrebe prilagode,  i  ne saobraćaju za vreme izvođenja radova.

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će od četvrtka, 3. juna od 8 sati, narednih 30 dana zbog prve faze radova na rekonstrukciji toplovoda u Nemanjinoj ulici, saobraćaj u oba smera biti zatvoren u delu ove ulice, i to od ugla sa Ulicom Đoke Radaka do ulaza na veliki parking. Ulazak na veliki parking će biti omogućen iz Ulice Dimitrija Tucovića. U drugoj fazi radova, za saobraćaj u oba smera će biti zatvorena Nemanjina ulica, od broja 5 do broja 9. Ulazak na veliki parking će biti moguć iz Ulice Đoke Radaka.

Uskoro počinje kupališna sezona:

Otvoreni bazeni SC „Jezero“ u Kikindi će za građane početi sa radom 10. juna, a u Banatskom Velikom Selu 18. juna. Cene dnevnih karata za odrasle biće 300, a za decu 200 dinara. Cena kartice sa 10 ulazaka košta 2.000 dinara, sa 25 je 4.500 dinara, a sa 50 ulazaka kartica košta 7.500 dinara. Karte se mogu kupiti na recepciji hale SC „Jezero“, a sve informacije se mogu dobiti na brojeve: 422 211 ili 064 89 68 213. 

Narodno pozorište:

U foajeu Narodnog pozorišta u Kikindi u petak, 4. juna, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba „Velikani srpskog glumišta“. Postavka će moći da se pogleda od 4. do 11. juna. Iste večeri, sa početkom u 20 sati na sceni Narodnog pozorišta biće izvedena predstava „Kovači“. 

Galerija „Tera“:

U petak, 4. juna sa početkom u 20 časova u Galeriji Tera biće otvorena izložba fotografija, videa i saund arta, autorke Milene Popov. Ulaz je slobodan. 

Kursna lista:

Dinar vredi danas prema evru približno isto kao u utorak i zvanični srednji kurs iznosi 117,5711 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Pretežno vedro sa slabim severenim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 24 stepena. 

Bioprognoza: 

Očekivano smirivanje vremena doprineće smanjenju tegoba kod pojedinih hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, reumatičarima i nervno labilnim osobama. Preporučuje se dodatna pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!