INFO GRAD KIKINDA, 2. avgust

Danas je utorak, 2. avgust

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Iliju, u narodu poznatijeg kao Ilija Gromovnik. Ovaj praznik u crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom. 

 

Kovid ambulanta:

Zbog povećanog broja pregleda i novozaraženih koronavirusom, kovid ambulanta kod Tehničke škole radi produženo, od 7 do 22 sata, a telefon za informacije je 0230/316-204. 

Pojačana kontrola saobraćaja: 

Uparava saobraćajne policije  i danas sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja. Akcija je usmerena na otkrivanje prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisog korišćenja telefona tokom voženje. MUP apeluje na građane da voze oprezno i da poštovanjem svih propisa i ograničenja doprinesu poboljšanju bezbednosti u saobraćaju. 

Crveni krst:

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Crvenom krstu u četvrtak, 4. avgusta, dok je vanredna akcija zakazana za utorak, 9. avgust. Nedostaju krvne grupe A i O, kao i sve negativne krvne grupe. Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine apeluju na građane da se odazovu u što većem broju. 

Rekonstrukcija Opšte bolnice:

Rekonstrukcija Opšte bolnice u našem gradu započeta je krajem avgusta prošle godine, a vrednost radova u okviru prve faze, koja podrazumeva sanaciju odeljenja fizijatirje, onkologije, patologije, infektivnog i dečjeg odeljenja, iznosi oko 400 miliona dinara. Zgrada fizijatirje datira još iz 19. veka, a radovi na njenoj sanaciji trebalo bi da budu gotovi do kraja ovog meseca. Nakon toga, započeće rekonstrukcija i druga dva objekta koja su predviđena prvom fazom radova. 

Raspust u Kikindi:

Na poslednjoj sednici Skupštine grada doneta je nova odluka o besplatnom prevozu, na osnovu koje će učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti iz seoskih mesnih zajednica, imati priliku da dođu do grada i posete različite programe koji se organizuju tokom manifestacije „Kikindsko leto“. Kartice „Raspust u Kikindi“, koje je potrebno pokazati u autobusu da bi se ostvarilo pravo na besplatan prevoz, učenici i studenti mogu preuzeti u kancelarijama seoskih mesnih zajednica. 

Letnji bioskop: 

U ovkiru letnjeg bioskopa, u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ večeras će biti prikazan animirani film „Moje slatko čudovište“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Sajam unikatnih rukotvorina:

U petak, 5. avgusta, u periodu od 9 do 18 časova, na platou ispred Kulturnog centra biće održan Sajam unikatnih rukotvorina. 

Koncert u dvorištu Muzeja:

U ovkviru manifestacije „Kikidnsko leto“ u petak, 5. avgusta u dvorištu Narodnog muzeja biće održan koncert KUD „Mokrin“. Početak je u 20 sati, ulaz je slobodan. 

Rođendan Kancelarije za mlade:

Кancelarija za mlade i lokalna samouprava u petak, 5. avgusta u dvorištu Kulturnog centra, sa početkom u 22.30, organizuju žurku povodom trinaestog rođendana Кancelarije za mlade. Nastupiće pevačica Edita Aradinović i di-džej Luka Momčilov, naš sugrađanin, iz organizacije NS Party Team. Ulaz je slobodan. Žurka je humanitarnog karaktera, na ulazu će biti postavljena kutija, u koju će posetioci moći da ubace svoj dobrovoljni prilog. Sva prikupljena novčana sredstva će biti uplaćena organizaciji Budi human, na račun našeg sugrađanina Arsena Tanackova.

Sport:

Sportski savez Kikinde organizovaće Noćni turnir u basketu 3 na 3, koji će biti održan od 10. avgusta na Trgu. Prijavljivanje ekipa traje do 8. avgusta, a kotizacija po ekipi iznosi 5 000 dinara. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave najkasnije do 8. avgusta putem sledećih brojeva telefona: 060/ 616 09 44 ili 065/289 89 12.

Sportski centar „Jezero“ i ovog leta organizovaće „Invictus challange“, takmičenje slično nekada popularnim “Igrama bez granica”, koje će biti održano od 5. do 7. avgusta. Takmičenje u petak i subotu na bazenima počinje u 19 sati, dok će u nedelju, 7. avgusta, od 18 sati na Starom jezeru biti održana trka sa preprekama za decu. Prijave su besplatne, a ekipe za takmičenje na otvorenim bazenima mogu da se prijave na broj telefona: 065/ 526 81 20. Pobednička ekipa predstavljaće Кikindu u Novom Sadu na finalnom takmičenju 27. avgusta. Za dečju trku sa preprekama prijavljvianje je na dan takmičenja, od 16 do 18 sati. 

Letnji turnir u malom fudbalu u Bašaidu biće organizovan od 5. do 20. avgusta u dvorištu Osnovne škole, a prijavljivanje ekipa traje do utorka, 2. avgusta. Ekipa broji 10 članova, kotizacija po ekipi je 10 000 dinara, a nagradni fond na turinu iznosi 180 000 dinara. Broj za prijavljivanje je: 069/ 322 18 37. Žreb će biti obavljen 4. avgusta.

Vreme:

Sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 32 stepena. 

Bioprognoza: 

Tokom većeg dela dana biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti reumatičari i srčani bolesnici pa im se savetuje opreznost. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna.

error: Content is protected !!