Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. maj

Danas je sreda, 18. maj

Firme koje su zainteresovane za učešće u Programu energetske sanacije na teritoriji Kikinde danas mogu da učestvuju na info danu koji će biti organizovan u sali za sastanke broj 51, u zgradi lokalne samouprave, od 12 do 15 časova i 30 minuta. Privredni subjekti koji mogu da učestvuju treba da se bave sledećim poslovima: ugradnjom PVC i aluminijumske stolarije; izolacijom objekata, zidova i krovnih pokrivača; prodajom i instalacijom kotlova na prirodni gas i čvrsto gorivo; prodajom i ugradnjom toplotnih pumpi; prodajom i ugradnjom solarnih panela i solarnih kolektora; prodajom i ugradnjom sistema za grejanje.

 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 117,4762 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć, u protekla 24 časa intervenisale su 37  puta. Hitna služba je lekarsku pomoć na terenu ukazala 22 puta, u gradu 16 i 5 u selima kikindske opštine, dok je u ambulanti  pregledano  15 osoba.

Radosne vesti:

Lepe vesti stižu iz kikindskog porodilišta. Jedan dečak rođen je proteklog dana u Kikindi-saznajemo na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice.

Prodajna akcija Centra za pružanje usluga socijalne zaštite:

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde „Naša kuća“, organizovaće danas  prvu prodaju lekovitog i začinskog bilja koje su korisnici i zaposleni u ovoj ustanovi proizveli u plasteniku Centra.  Akcija će biti održana od 9 do 11 časova ispred Kulturnog centra. Iz „Naše kuće“ pozivaju sugrađane da dođu danas i posete njihove štandove.

Nestanak struje:

Zbog radova na električnoj mreži, danas od 8 do 12 sati, bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Albertovoj od Žarka Gavranova do  Đure Oličkova, Kumanovskoj od  Žarka Gavranova do  Đure Oličkova,  Kraljevića Marka od  Žarka Gavranova do Đure Oličkova,  leva strana albertove ulice od Đure Oličkova do polovine prema ulici Stevana Lakaia Gige, Đure Oličkova, Kraljevića Marka od Kiš Mihalja do Žarka Gavranova, u Albertooj od Stevana Lakaia Gige do Đure Oličkova, Stevana Lakaia Gige, u Kumanovskoj ulici od Đure Oličkova do Kiš Mihalja, Kiš Mihalja, Kraljevića Marka od Kiš Mihalja do Miloša Crnjanskog,  u Kumanovskoj od Kiš Mihalja do Stevana Lakaia Gige, Kumanovskoj od Kiš Mihalja do Veljka Petrovića, Albertovoj od Miloša Crnjanskog do Žarka Gavranova, Miloša Crnjanskog,  Kraljevića Marka od Miloša Crnjanskog do Žarka Gavranova.

Sutra, 19. maja potrošači u Bašaidu, od 9.15 do 9.45 sati, ostaće bez struje u sledećim ulicama:  Nikole Tesle od Svetozara Markovića do Branislava Nušića i Žarka Zrenjanina od Vojvođanske do Branka Radičevića. Stanovnici Kikinde, takođe sutra, neće imati električnu energiju, od 8 do 10 časova u Dositejevoj ulici, od Nikole Pašića do Semlačke i Jaše Tomića od Kralja Petra Prvog do Dositejeve. Istog dana, 19. maja, od 11 do 11.30 časova, bez struje će ostati Kikinđani koji žive u Dositejevoj ulici, od Branka Radičevića do Semlačke. A potom struju sat vremena neće imati žitelji Stevana Sremca od Dušana Vasiljeva do Šabačke i polovina Šabačke, od 12 do 13 sati.

Usled radova na mreži, bez struje će sutra, 19. maja, od 8 do 12 sati, ostati stanovnici sledećih ulica u Kikindi: Kumanovske od Đure Daničića do Veljka Petrovića, Kraljevića Marka od Đure Daničića do Žarka Zrenjanina, Žarka Zrenjanina od Albertove do Save Lipovanova, Kraljevića Marka od  Žarka Zrenjanina do  Đure Oličkova, Kumanovske od Đure Daničića do Žarka Zrenjana, Albertove od  Žarka Zrenjanina do Laze Kostića, Put za Kinđu, Laze Kostića od  Albertove do Kraljevića Marka, Dimitrija Tucovića od Albertove do Kraljevića Marka,  Đure Daničića od Albertove do Kraljevića Marka.

JP „Putevi Srbije“:

Na deonici Padej – Sajan, do 21. maja planirano je redovno održavanje, uz naizmenično propuštanje vozila i semaforsku signalizaciju, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Sakupljanje kabastog otpada:

Akcija sakupljanja kabastog otpada biće organizovana u Nakovu do ponedeljka, 23. maja, po sledećem rasporedu:  po dva kontejnera biće postavljena danas u Šošinoj i ulici Sime Bajića; od danas do petka, 20. maja: po dva kontejnera biće u Grmečkoj i ulici Slobode; a od petka, 20. do ponedeljka, 23. maja: 4 kontejnera nalaziće se duž Glavne ulice u Nakovu

U gradskoj zoni, narednih dana kontejneri za kabasti otpad biće postavljeni po sledećem rasporedu:

Danas, 18. maja: 3 kontejnera biće postavljena u ulici Save Lipovanova, od Žarka Zrenjanina do Kiš Mihalja, dva u Kumanovskoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i jedan u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića;

Danas i sutra, 19. maja: 4 kontejnera nalaziće se u Distričkoj ulici, a po jedan na uglu ulica Feješ Klare i Mokrinski drum i Milana Sivčeva i Mokrinski drum; 

Sutra, 19. i u petak, 20. maja: kontejneri će se nalaziti u ulicama Feješ Klare, Milana Sivčeva i Slobodanke Acigan; 

Od petka 20. do ponedeljka, 23. maja: 3 kontejnera biće u ulici Dimitrija Tucovića, od Kraljevića Marka do Suvačarske, a po jedan u Krem naselju, na uglu Laze Kostića i Donje vodoplavne i u Bregalničkoj ulici. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Pozorište:

U kikindskom Narodnom pozorištu, 27. maja, premijerno će biti izvedena predstava Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. U pitanju je Markovićev autorski projekat koji život slavnog pisca vidi kroz sudbinu ratnika, ljubavnika i izgnanika.

-Pokušao sam da sažmem tu ogromnu građu o Crnjanskom u sat i po vremena  predstave u nameri da osvetlim tri faze njegovog života , a to su čovek ratnik, čovek ljubavni i čovek izgnanik, rekao je Marković u najavi ovog pozorišnog komada za Ami Naxi radio.  

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindex“ pobedom u Apatinu osvojili su prvo mesto u Super B ligi i plasirali se u Arkus Super ligu Srbiju. U petak, 20. maja, u 18 časova u SC „Jezero“ „Kikinda Grindex“ odigraće utakmicu protiv Uba, a Vojislav Bulatović, direktor “Kikinde Grindex’,’ pozvao je putem Ami Naxi radija navijače da dođu i, kako je rekao, pozdrave šampione. Nakon utakmice u petak, biće organizovana dodela pehara i medalja.

Vreme:

Danas nas u Kikindi očekuje uglavnom sunčano vreme, ali i do 10 stepeni hladnije nego prethodnih dana. Najniža temperatura biće 6, a maksimalna dnevna 19 stepeni.

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!