INFO GRAD KIKINDA, 18. avgust

Danas je četvrtak, 18. avgust

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 8 do 10 sati bez struje će ostati stanovnici Banatske ulice u Kikindi, od početka do sredine ulice, kao i na Putu za pristanište, takođe od početka do sredine ulice.

U petak, 19. avgusta, od 9 do 10 časova struju neće imati potrošači u Ulici Miloša Velikog, od Njegoševe do Đure Jakšića, i Braće Bogaroški, od Miloša Velikog do Save Tekelije, a od 11 do 12 sati neparna strana Ulice Sterije Popovića, od broja 187 do Omladinske ulice. 

Kulturni centar:

Omladinski duvački orkestar Srbije, koji čini 35 članova iz deset gradova iz naše zemlje, nastupiće večeras na platou ispred Gradske kuće. Početak je u 20 sati. 

Kikindsko leto:

Danas će u dvorištu Kurije biti održano veče poezije za decu, uz predstavljanje knjige „Skakutavo detinjstvo“ Zorice Despotov. U programu učestvuju i deca iz recitatorske sekcije „Miroslav Antić“ iz Mokrina, kao i naša mlada sugrađanka Ena Gogić. Početak je u 19 sati. 

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ u petak, 19. avgusta sa početkom u 21 sat na otvorenim bazenima SC „Jezero“ biće održano veče muzike devedesetih godina. 

U subotu, 20. avgusta u dvorištu Muzeja biće izvedena predstava „Brak mrak“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan.

U nedelju, 21. avgusta sa početkom u 19 sati, u dvorištu Kurije biće izvedena pozorišna predstava za decu „Princ žaba“. 

Dani sela u Iđošu:

U okviru obeležavanja Dana sela u Iđošu, u subotu, 20. avgusta KUD „Milivoj Omorac“ organizovaće tradicionalnu priredbu „Hajdemo na bubalice“. 

Dan Svetog Stefana u Sajanu:

U subotu, 20. avgusta u Sajanu će biti obeležen dan Svetog Stefana, zaštitnika ovog sela. U Rimokatoličkoj crkvi biće održana sveta misa, a u centru sela vašar. 

Dečja pijaca:

U dvorištu Kulturnog centra i ove subote, 20. avgusta, od 9 do 12 sati biće organizovana dečja pijaca. Na Dečjoj pijaci u našem gradu, koja se organizuje već više od deset godina, najmlađi sugrađani mogu da prodaju, menjaju ili kupe različite stvari za decu.

Seljački parti u Mokrinu:

Tradicionalni, 13. po redu Seljački parti biće održan u subotu, 20. avgusta na Vašarištu u Mokrinu, sa početkom u 12 časova. Ova manifestacija ima za cilj da posetiocima, pre svega mlađim generacijama, pokaže na koji način su se nekada davno zabavljali Mokrinčani. I ove godine manifestacija počinje takmičenjem u kuvanju riblje čorbe. Nakon uzbudljivih i interesantnih igara, dodele priznanja i proglašenja pobednika nastupiće bend BRE, odnosno Beogradski rok eksperti. Početak koncerta je u 20.30. 

Dečje pozorište Lane:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta Lane u nedelju, 21. avgusta biće lutkarska predstava „Zunzarina palata“. Početak je u 19 sati. 

Vreme:

Pretežno sunčano i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 37 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija će biti povolјnija za hronično obolele i osetlјive osobe, ali se izvesna pažnja savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Nesanica, glavobolјa i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu veoma visokih vrednosti.

error: Content is protected !!