Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 17. januar

Danas je ponedeljak, 17. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta. Na poziv pacijenata bilo je 14 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 12 građana. 

Radosne vesti:

U toku proteklog vikenda u Kikindi su rođene dve bebe, devojčica i dečak. 

Referendum:

Juče su se na republičkom referendumu građani izjašnjavali sa da ili ne na pitanje „Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?“. Na 60 biračkih mesta u Kikindi i 9 okolnih sela sve je proteklo u najboljem redu i bez neregularnosti. Prema nezvaničnim podacima, na referndum u našem gradu izašlo je 16 130 građana, od kojih je 65,4 posto zaokružilo da, 33,5 posto glasača izjasnilo se sa „ne“, dok su nevažeći listići činili 1,1 posto.  

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 20. januara organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele dragocenu tečnost moći će da daruju od 8:30 do 13 sati. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

Plivanje za časni krst:

Prijava učesnika za plivanje za bogojavljenski krst, koje će biti organizovano 19. januara na Starom jezeru, traje još danas. Učesnici moraju imati potvrdu od izabranog lekara ili lekara sportske medicine. Zainteresovani mogu da se prijave putem telefona: 063/ 384 792, kontakt osoba je Stojan Bogosavljev. Plivanje za časni krst i ove godine biće organizovano i na jezeru Strelište u Novim Kozarcima, a zainteresovani mogu da se prijave na: 064 446 37 31

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodno pozorište:

Komedija „Ordinacija“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u utorak, 18. januara. Početak predstave zakazan je za 20 časova. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 117,58 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima, posle podne moguća kiša. Najviša temperatura u Kikindi biće 6 stepeni. 

Bioprognoza: 

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uticati na respiratorne i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i razdražlјivosti. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!