Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 16. jun

Danas je sreda, 16. jun

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su  36 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 24 pregleda , dok je 12 građana pomoć zatražilo u ambulanti.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dečak.

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi sa pričinjenom materijalnom štetom.

Epidemiološka situacija i vakcinacija u Kikindi:

Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera otvoren je od 8 do 18 sati, a dostupne vakcine su Fajzer, Sinofarm i AstraZeneka. 

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži danas od 9:30 do 10:30 bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Jugovićevo sokače, Teremijski drum, Vinogradska, Jugovićeva, od kućnog broja  45 do Nikole Tesle, Nikole Tesle, od Jugovićeve do Vojvode Putnika, Braće Laković, od Jovana Popovića do Nikole Tesle, Vinogradska, od mokrinske pruge do Strelišta, i Strelište. 

Gastro bazar u četvrtak na Trgu:

Turistička organizacija Kikinde u četvrtak, 17. juna, u periodu od 14 do 20 sati na Gradskom trgu organizuje Gastro bazar. Članice udruženja žena iz Kikinde i okolnih sela predstaviće bogatu gastronomsku ponudu. 

Škola ribolova za decu:

Udruženje za sportski ribolov i zaštitu životne sredine „Galadska“ organizuje školu ribolova u trajanju od dva vikenda, počev od 3. jula, namenjenu deci i mladima od 7 do 18 godina. Cilj je da se najmlađi sugrađani upoznaju sa osnovama ribolova ali i značajem zaštite životne sredine. Poslednjeg dana škole biće organizovano takmičenje pod nazivom „Štapom protiv droge“, na kojem će pojedinci moći da se istaknu i ujedno obezbede mesto u kadetskoj ili juniorskoj selekciji kluba. Svi učesnici škole ribolova dobiće na poklon majicu i štap za pecanje sa svim neophodnim rekvizitima. Prijavljivanje traje do 27. juna. Više informacija možete dobiti na Fejsbuk stranici USR „Galadska“, ili pozivom na broj: 060/ 04 99 302. 

Kulturni centar:

Novosadska Osnovna baletska škola, izdvojeno odeljenje u Kikindi, vrši upis dece u pripremni i prvi razred, u školskoj 2021/2022. godini. U pripremni razred mogu se upisati deca uzrasta od 8 i 9 godina, a u prvi razred baletske škole primaju se deca uzrasta 10 i 11 godina. Prostorije Osnovne baletske škole nalaze se u Kulturnom centru u Kikindi, a informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 061/ 281 41 41 ili 064/ 321 43 85. 

Kulturni centar Kikinda u nedelju, 20. juna, od 9 do 13 sati, na platou ispred ove ustanove organizuje prvu berzu gramofonskih ploča u našem gradu. Zaljubljenici u gramofonske ploče imaće mogućnost da prodaju, kupuju ili menjaju ove neprevaziđene nosače zvuka. Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave i uzmu učešće u prvoj berzi gramofonskih ploča u našem gradu. Sve informacije putem telefona 064 86 88 346. Stolovi i stolice su obezbeđeni. 

Muzej i Galerija Tera:

Prezentacija fotografija i metodologija rada foto reportaže korak po korak, od ideje do realizacije, autora Kikinđanina Nevena Grujića, biće održana u petak, 18. juna u Galeriji Tera, sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Lepotica i zver“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 20. juna, u terminima od 17 i 19 sati. 

Vreme:

Pretežno vedro i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 30 stepeni. 

Bioprognoza: 

Povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!