Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. jun

Danas je utorak, 15. jun

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 21 put. Na poziv pacijenata obavljeno je 17 pregleda , dok je 4 građana pomoć zatražilo u ambulanti.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dečak.

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi sa pričinjenom materijalnom štetom.

Epidemiološka situacija i vakcinacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 42 slučaja koronavirusa. Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera otvoren je od 8 do 18 sati, a dostupne vakcine su Fajzer, Sinofarm i AstraZeneka. 

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži u sredu, 16. juna od 9:30 do 10:30 bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Jugovićevo sokače, Teremijski drum, Vinogradska, Jugovićeva, od kućnog broja  45 do Nikole Tesle, Nikole Tesle, od Jugovićeve do Vojvode Putnika, Braće Laković, od Jovana Popovića do Nikole Tesle, Vinogradska, od mokrinske pruge do Strelišta, i Strelište. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda venčalo se šest praova. Tri para sklopila su brak u Kikindi, dva u Bašaidu i jedan u Ruskom Selu. 

Kulturni centar:

Novosadska Osnovna baletska škola, izdvojeno odeljenje u Kikindi, vrši upis dece u pripremni i prvi razred, u školskoj 2021/2022. godini. U pripremni razred mogu se upisati deca uzrasta od 8 i 9 godina, a u prvi razred baletske škole primaju se deca uzrasta 10 i 11 godina. Prostorije Osnovne baletske škole nalaze se u Kulturnom centru u Kikindi, a informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 061/ 281 41 41 ili 064/ 321 43 85. 

Kulturni centar Kikinda u subotu, 19. juna na platou ispred ove ustanove organizuje prvu berzu gramofonskih ploča u našem gradu. Zaljubljenici u gramofonske ploče imaće mogućnost da prodaju, kupuju ili menjaju ove neprevaziđene nosače zvuka. Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave i uzmu učešće u prvoj berzi gramofonskih ploča u našem gradu. Sve informacije putem telefona 064 86 88 346. Stolovi i stolice su obezbeđeni. 

Muzej i Galerija Tera:

Danas sa početkom u 11 sati u salonu Muzeja „Tera“ biće otvorena izložba Sanje Radusin „Od gline do terakote“. 

Prezentacija fotografija i metodologija rada foto reportaže korak po korak, od ideje do realizacije, autora Kikinđanina Nevena Grujića, biće održana u petak, 18. juna u Galeriji Tera, sa početkom u 20 sati. 

Sport:

Proteklog vikenda Teniski klub „Kikinda“ bio je domaćin Otvorenog prvenstva za veterane, koji je okupio oko 50 takmičara iz naše zemlje i Mađarske. Teniseri su se nadmetali u više starosnih kategorija, a najuspešniji od naših sugrađana bili su Predrag Bistričić, koji je bio najbolji u kategoriji starijih od 65, i Jovan Bajkin, koji je osvojio drugo mesto u konkurenciji tenisera starijih od 35 godina. 

Vreme:

Danas pretežno vedro i toplo, temperatura u Kikindi biće do 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija će biti povolјnija za hronične bolesnike. U jutarnjim satima oprez se i dalјe savetuje astmatičarima. Mogući su glavobolјa i bolovi u mišićima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!