INFO GRAD KIKINDA, 15. avgust

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je ponedeljak, 15. avgust

Crveni krst:

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Crvenom krstu danas od 8.30 do 13 sati. Nedostaju sve krvne grupe, a najpotrebnije su A i O, kao i sve negativne krvne grupe. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 8 do 11 sati bez struje će ostati potrošači u Kikindi, u ulicama: Ivana Milutinovića, od Pere Segedinca do Cara Dušana, i Milana Petrovića. 

Kulturni centar:

Danas je u organizaciji Kulturnog centra počeo šestodnevni kamp Omladinskog duvačkog orkestra Srbije, koji je okupio 35 učesnika iz desetak gradova i mesta. Orkestar će u četvrtak, 18. avgusta, s apočetkom u 20 sati, nastupiti na platou ispred Gradske kuće. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u utorak, 16. avgusta u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ biće prikazan animirani film „Kućni patuljci“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Topolski kotlić u Banatskoj Topoli:

Tradicionalni „Topolski kotlić“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, okupilo je 23 ekipe iz Kikinde, Zrenjanina, okolnih mesta i Rumunije. Apsolutni pobednik takmičenja je Kikinđanin Dušan Lukin, čiju je riblju čorbu žiri proglasio za najbolju. 

Dani sela u Iđošu:

U okviru obeležavanja Dana sela, danas će u Iđošu, sa početkom u 15 sati biti održana „Krofnijada“, u organizaciji Udruženja žena iz ovog mesta. 

Sport:

U utakmicama 1. kola Vojvođanske lige Istok, „Sloboda“ je u Novim Kozarcima savladala „ŽAK“ rezultatom 3:1, u drugom lokalnom derbiju „Crvena zvezda“ je savladala OFK Kikindu rezultatom 1:0, dok je velikoselska „Kozara“ na svom stadionu izgubila 3:1 od „Jedinstva“ iz Banatskog Karađorđeva. 

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 32 stepena. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike imaće relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!