INFO GRAD KIKINDA, 14. septembar

Danas je utorak, 14. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 20 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 6 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dečak.

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima PU Kikinda u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi u kojoj je jedno lice lakše povređeno.

Epidemiološka situacija:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 469 sluačejva koronavirusa. Kovid ambulanta u Svetosavskoj 53 će od danas raditi od 7 do 22 sata, a ambulanta u Mikronaselju od 7 do 14 sati. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni, danas i sutra šest kontejnera nalaziće se u Ulici Generala Drapšina, od Save Tekelije do Oslobođenja, u sredu i četvrtak, 15. i 16. septembra otpad će se sakupljati u Svetozara Miletića, od Save Tekelije do Oslobođenja, u četvrtak i petak u Ulici Đure Jakšića, od od Save Tekelije do Oslobođenja, a od petka 17. do ponedeljka, 20. septembra u Ulici Braće Bogaroški, od Oslobođenja do Save Tekelije.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 13 sati bez struje će biti sledeće ulice u Mokrinu: Nova, Nike Tešina, Obalska, Milana Malenčića, Branka Radičevića, I L Ribara, Arsenija Čarnojevića, Generala  Drapšina, 2. Oktobra, Nekina Bara, Toze Markovića, od Đure Jakšića do Branka Radičevića, Vuka Karadžića, od Đure Jakšića do Branka Radičevića, Rade Trnića, od Đure Jakšića do Arsenija Čarnojevića, Braće Despotov, od Đure Jakšića do Arsenija Čarnojevića, Vase Stajića, od Milana Malenčića do Arsenija Čarnojevića, Svetog Save, od Đure Jakšića do kraja sela prema Crnoj Bari, Uroša Kuzmanova, od Đure Đakovića  do Branka Radičevića, Markovih, od Đure Đakovića do Branka Radičevića, i Đure Jakšića, od Obalske do Svetog Save. Takođe danas, od 10 do 11 sati struju neće imati korisnici u Kikindi, u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od 149 do kraja, i Partizanska, od Miloša Ostojina do kraja, a od 11:30 do 12:30 Pere Segedinca, od Ivana Milutivovića do Karađorđeve. U Banatskom Velikom Selu struju  danas od 13:30 do 14:30 neće imati potrošači u Ulici Marka Jokića, od Desanke Maksimović do Vojvođanske.

U sredu, 15 septembra od 8 do 13 sati planirano je isključenje u ovim ulicama u Morkinu: Prvomajska, Beogradska, Sonje Marinković, Žarka Zrenjanina, Rade Vujina, Železnički novi red, Mihajla Pupina, Nikole Tesle, Mike Antića, Ige Dobrosavljeva, Anđe Rankovića, Braće Tomić, Svetozara Miletića, Zlatne Grede, od Dositeja Obradovića do Đure Jakšića, Uroša Kuzmanova, od Đure Đakovića do Svetozara Miletića, Ivana Milutinovića, od Svetozara Miletića do Dositeja Obradovića, Markovih, od Đure Đakovića  do Svetozara Miletića, J. J. Zmaja od S. Miletića do D. Obradovića, Svetog Save, od D. Obradovića do Đ. Jakšića, Vase Stajića, od Dositeja Obradovića do Milana Malenčića, Rade Trnića, od Živice Kodranova do M. Malenčića, Vuka Karadžića, od Živice Kodranova do Đure Jakšića, Braće Despotov, od Đ. Đakovića do Đ. Jakšića, Toze Markovića, od početka do Đ. Jakšića, Dositeja Obradovića, od S. Save do Ige Dobrosavljeva, i Đure Đakovića Od S. Save do Toze Markovića. A u Bašaidu, takođe u sredu, od 12 do 13 sati: Rade Budurina, od  Svetosavske do  Svetozara Miletića, i Svetozara Miletića, od Đure Jakšića do Aleksandra Grujića. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda venčalo se 11 parova. Kako saznajemo, 5 parova sudbonosno da reklo je u Kikindi, po dva u Bašaidu i Ruskom Selu, a po jedan par svoju ljubav krunisao je brakom u Mokrinu i Iđošu. 

JP Kikinda:

JP „Kikinda“ započelo je plansku zamenu vodomera u Nakovu. Mole se potrošači da pripreme šahtove i omoguće ekipama nesmetanu zamenu vodomera u narednom periodu. Apeluje se na korisnike da održavaju svoja merna mesta, da budu čista i suva, kako bi radnici nesmetano obavili posao.

Kulturni centar:

U sredu, 15. septembra sa početkom u 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra biće održano veče sa Suzanom Mančić. 

Promocija „Mokrinskih hronika“ Srđana V. Tešina u sredu u Mokrinu:

U sredu, 15. septembra, sa početkom u 19 sati, u Domu kulture u Mokrinu biiće održana promocija knjige „Mokrinske hronike” Kikinđanina Srđana V. Tešina. U razgovoru učestvuju Gojko Božović, urednik Izdavačke kuće Arhipelag i autor. Organizatori su Narodna biblioteka „Jovan Popović”, Kikinda i Udruženje „Raša Popov”, Mokrin. 

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 29 stepeni.

Bioprognoza: 

Povolјan uticaj biometeorološke situacije pogodovaće većini hroničnih bolesnika, izuzev srčanih, koji mogu osetiti izvesne tegobe. Kod meteoropata su mogući poremećaj sna i glavobolјa. Savetuje se adekvatno odevanje.

error: Content is protected !!