Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. mart

Danas je petak, 12. mart 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođene su dve bebe, devojčica i dečak. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog upravng okruga registrovana je jedna saobraćna nezgoda, koja se dogodila u našem gradu i u kojoj je jedno lice zadobilo lake telesne povrede. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 25 pregleda, dok je 10 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikidnskog ZZJZ, u našem gradu aktivno je 426 slučajeva koronavirusa. U Opštoj bolnici hospitalizovano je 30 pacijenata, starosti od 38 do 87 godina. 

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana takođe od 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 15. marta, u periodu od 8 do 10 sati, bez struje će ostati korisnici u Bašaidu u Ulici Svetosavska, od Svetozara Miletića do Zmaj Jovine.

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Radno vreme bazena:

Bazen Sportskog centra „Jezero“ otvoren je za građane radnim danima od 7 do 21 sat, a vikendom od 10 do 18 časova. Cena ulaznice za odrasle je 300, a za decu 250 dinara. 

Grad raspisao konkurs za dodelu sredstava za podsticaj mladih talenata:

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde. Finansiranje, sufinansiranje, podrška, pomoć ili podsticaj mogu se odobriti u oblasti nauke, kulture i umetnosti. Minimalan iznos sredstava koji se može odobriti pojedincu  je 10.000 dinara, dok maksimalan iznos koji se u toku godine može odobriti pojedincu iznosi 100.000 dinara. Konkurs je otvoren do utroška sredstava. Više o opštim i posebnim uslovima konkursa, kao i potrebnoj dokumentaciji, možete pročitati na zvaničnoj internet prezentaciji grada kikinda.org.rs. 

Kulturni centar:

Izložba radova nastalih na četvrtoj likovnoj koloniji u Banatskom Velikom Selu, pod nazivom „Sećanje na Dževa“, biće otvorena večeras u galeriji Kultrunog centra, sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena 7 dana. 

Dečje pozorište „Lane“:

Mađioničarska predstava „Čarobni tim“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 14. marta, u terminima od 17 i 19 sati. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 117,57 dinara za evro, što je neznatna promena u donosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

U 21. kolu Srpske lige Vojvodina, u subotu, 13. marta od 14:30 na stadionu „Ilija Pantelić“ u Novim Kozarcima „Sloboda“ i velikoselska „Kozara“ igraće komšijski derbi. U 18. kolu Vojvođanske lige Istok, „Kikinda“ u nedelju putuje u Čentu na utakmicu protiv „Banata“, a ŽAK, takođe drugog dana vikenda dočekuje „Jedinstvo“ iz Vlajkovca. „Kikinda“ je trenutno na drugoj poziciji prvenstvene tabele, sa 39 bodova koliko ima i lider, „Jedinstvo“ iz Banatskog Karađorđeva, dok se ŽAK sa 15 bodova nalazi na 13. mestu. 

Ekipa SO ŽKK danas od 15 sati igra u Sivcu protiv istoimene ekipe. Košarkaši „Velike Kikinde“ u subotu, 13. marta igraju na gostovanju u Novom Sadu protiv ekipe „I came to play“.

Odbojkašice „Kikinde“ u subotu u OŠ „Jovan Popović“ od 16 sati igraju protiv zrenjaninskog „Proletera“, dok će odbojkašice „Ki 0230“ u nedelju od 20 sati dočekati ekipu „Krajišnika“. Odbojkaši „Kikinde“ u subotu u Baču igraju protiv „Partizana“. 

Vreme:

Oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura biće 11 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za srčane i cerebrovaskularne bolesnike. Meteoropate mogu imati tegobe u vidu glavobolјe i razdražlјivosti.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!