INFO GRAD KIKINDA, 11. februar

Danas je petak, 11. februar

Radosne vesti;

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom poro dilištu na svet su došle dve beeb (dečak i devojčica).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta. Na poziv pacijenata bilo je 21 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 11 građana. 

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog Zavoda za javno zdravlje u našem gradu aktivna su 1 233 slučaja koronavirusa. Za 24 sata registrovan je 141 nov slučaj. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 10 sati struju neće imati korisnici u Banatskom Velikom Selu, u ulicama: Sime Šolaje, od Petra Kočića do Srpskih ratnika, 
Srpskih ratnika, od Sime Šolaje do Ive Lole Ribara, i Omladinska. 

Imenovana Gradska izborna komisija:

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada imenovana je Gradska izborna komisija, koju će činiti: Tamara Radlović (SNS), Petar Žigić (SNS), Katarina Kovačević Janković (SNS), Jelena Nimeshajm (SNS), Ivana Spirovski (SNS), Marijana Đuran (SNS), Tibor Kišmarton (SPS), Marija Bubulj (SPS), Olga Kovačević (Naše malo mesto), Siniša Radivojev (Naše malo mesto), Klementina Zuberec (SVM), Bela Šamu (SVM), Saša Homanov ( predlog samostalnog odbornika Miroslava Grujića) i Ljubica Milojević (predlog samostalnog odbornika Ladislava Tomića). Za sekretara Gradske izborne komisije imenovan je Živa Knežević, a za njegovog zamenika Dragiša Mihajlović.

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2004. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju, najkasnije do 28. februara. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1992. do 2003. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 13 časova, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37.

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

Kulturni centar:

Kafansko veče pesama Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić biće održano u velikoj sali Kulturnog centra večeras, sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan. Nastupaju: Aleksandra Padrov, solistkinja Radio-televizije Vojvodine i profesor solo pevanja, Dragoljub Kovačević Gaša, Zoran Kovačević (violina), Saša Zorkić (harmonika) i glumac Vladimir Balašćak. Specijalan gost biće Milan Prunić Duma. 

Koncerti za Dan zaljubljenih: 

Koncert pod nazivom „Život moj, ta tiha pesma, koja počinje u senama zaboravljenog sna“ biće održan u svečanoj sali Narodnog muzeja u ponedeljak, 14. februara, sa početkom u 18 sati. Nastupaju: Srđan Stojanović (violina), Ljiljana Sivčev (piasno i poezija) i Vladimir Kovačević (piano). 

Lokalna samouprava tradicionalno, i ove godine, poklanja sugrađanima koncert povodom 14. februara, Svetog Trifuna i Dana zaljubljenih. U ponedeljak, sa početkom u 19 sati u Narodnom pozorištu nastupiće novosadska grupa „Apsolutno romantično“. Koncert je besplatan, ali je broj posetilaca ograničen zbog epidemioloških mera koje su i dalje na snazi. Pripremljene karte mogu se preuzeti u prostorijama Turističke organizacije. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu večeras će biti monodrama „Oj, živote“. Početak je u 20 časova. Telefon za informacije i rezervacije je: 422 638. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju Biblioteke, do kraja februara. Priprema je besplatna za članove Biblioteke, a broj mesta je ograničen.  

Dečje pozorište „Lane“:

Lutkarska predstava „Supermiš“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 13. februara, sa početkom u 17 časova. 

Sport:

Omladinski atletski klub „Kikinda“ vrši upis novih članova i to: za školski uzrast, deca od 7 do 11 godina, i takmičarski uzrast, od 12 godina i stariji. Treninzi se održavaju od ponedeljka do petka sa početkom u 17 sati i vikendom od 11 sati na Gradskom stadionu. Treninzi su besplatni. Telefoni za informacije: Branislav Stojanović 069/41 73 677 ili Srđan Sivčev: 066/409 836.

Vreme:

Pretežno sunčano, sa temperaturom do 14 stepeni. 

Bioprognoza: 

Pogoršanje biometeorološke situacije nepovolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Oprez se posebno savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima.Meteoropate mogu osetiti tegobe u vidu glavobolјe, bolova u mišićima i razdražlјivosti. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

error: Content is protected !!